Одгођена деложација породице Ђурковић

Деложација породице Гордане Ђурковић, дописнице ОНАСА из Требиња, из стана у којем Ђурковићи живе 63 године, а који је откупљен прије 13 година, није успјела. Ђурковићи су одбили да добровољно предају стан и тврде да је Основни суд у Требињу незаконито додијелио њихов стан Епархији захумско-херцеговачкој и приморској.

Република Српска 24.07.2015 | 11:58
Одгођена деложација породице Ђурковић

Судски извршилац Основног суда из Требиња и правни заступник Епархије захумско-херцеговачке и приморско наишли су на закључана врата стана, а све што су могли да ураде је да сачине записник у којем је наведено да извршна радња није проведена и да је неопходно присуство полиције.

„Сачинили су записник зато што ја нисам жељела да поступим по закључку о извршењу, да им предам стан у посјед зато што посједујем папире које сада треба да предам јер нису хтјели лично да их преузму. Мој отац је власник стана и сада то морам да односем њима, да предам и након тога ће предсједник Суда, вјероватно када се врати са одмора да опет поступа по овој ствари. Они би морали поново поступак да покрену јер ја имам пресуду из Управног поступка Окружног суда по којем им је наложене да се ми не бришимео из катастра. Значи они морају поново да покрену поступак да би могли да нас искњиже, опет ја на то имам право жалбе и тако то све у недоглед“, каже Гордана Ђурковић.

Гордана каже да њене комшије нису успјеле откупити своје станове за разлику од ње, али да су добили замјенска ријешања.

„Они нису откупили своје станове. Они се држе на чекању, пошто су то све старији људи, чекају практично да они умру како би Епархија ушла посјед тих станова“, додала је Ђурковићева.

Ђурковићи тврди да је њихов стан у центру Требиња, површине 112 квадрата, Епархији додијељен на основу незаконите одлуке посљератног руководства тада општине Требиње, којом се Српској православној цркви враћа, путем института поклона, сва непокретна имовина на подручју општине Требиње одузета у поступку национализације.

БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

бн

24.07.2015 10:25

Сацувај бозе само.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

24.07.2015 11:28

Огласио и бивси премијер РС Гојко Клицковиц, подрзао је породицу Дјурковиц и рекао да це свједоцити у њихову корист јер су злоупотрјебили његов потпис и пецат. Замислите ви докле иде поповско-ратно профитерска мафија у Херцеговини...допадне им се нецији стан,предузеце,земља,локал и отму. Бискуп Дурак само иде и спијунира ста ко има да му отме. Па све бих их ја колико их има на списак па на Суд. Ове људе морамо подрзати сви не само ми из РС него цјеле БХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РН

24.07.2015 17:10

НЕ МОГУ ДА СХВАТИМ ОВО И ОВЕ СУДОВЕ.АКО ЈЕ СТАН ОТКУПЉЕН ,ОНДА ЈЕ ЗАВРСЕНА ПРИЦА.НА НАСУ ЗАЛОСТ ОВАКВИХ СЛУЦАЈЕВА ЈЕ БИЛО И У БИЈЕЉИНИ.ЉУДИ ОТКУПЕ СТАН ,ТЕ ПОЈАВИ СЕ НЕКИ ВЛАСНИК,А НИЈЕ ГА БИЛО НИГДЈЕ 50 ГОДИНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

требињка

24.07.2015 21:59

Далеке 52е је комунистицка власт, одузимала имовину старим требињским породицама, које нису радо пљунуле на крст и додјељивала је политицки подобним нељудима. Мојој породици је одузета камена куца у центру и двије парцеле( исто као и цркви).Пролазим поред дједове куце сваки дан и тузно је гледам а тамо зиве некакве овакве "заслузне" комуњаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

25.07.2015 20:04

Да ти није тих "комуњара" заврсила би као и остали Срби или у јами или у логору а то сто си доцекала да зивис у слободи или сада у РС оцигледно ти не знаци ниста па би био ред да напустис ту земљу по којој пљујес. И не лази са том одузетом имовином.Достава висе папистицких и нацистицких издајницких лази о отетој имовини која при том није њихово приватно власниство никад било него дрзавно!

Name

херцеговина

25.07.2015 23:15

Е па да знас са најгорим Удбасима и устасама се друзи бискуп Дурак па се њему обрати.....тај отима и без заслуга и без закона. Људи кад додју у манастир одрекну се свјетовног зивота и предају се сиромаству.Цега се тај устаса одрекао....ста је то он имао да се одрекне....досао је го и бос а сад има хотеле и јахте.

Name

требињка

24.07.2015 22:09

Бас храбар и праведан судија у Требињу!Браво!! И моја породица вец води спор за поврат слицне камене куце у центру града који су запосјели политицки подобни комунистицки кадрови који су је стицали пљувајуци моју баку, називајуци је цетникусом иако нам нико није био ни у цетницима ни у партизанима. Лако је било отети куцу удовици. (Или цркви).

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

25.07.2015 20:24

Не лупај !!! Патријарх Герман се возио у Титовом кабриолету кроз БГ,многи попови и калудјери су били у партизанима а послије и у Титовој администрацији као рецимо Стево Капициц отац косаркаса Капицица и дјед глумца Стефана Капицица а таквим колико хоцес. Требамо сад сви ми да отимамо од комсија јер смо су нам партизнаи несто узели.Па они су дали зивоте за насу слободу и на крају крајева опет су дали зивоте и направили РС нису је направили попови-паписти који су крали хуманитарну помоц од ВРС и народа.Па војска РС је долазила у Тврдос да попбију те куртоне јер су крали од војске и сарадјивали са устасама из Медјугорја.Цуј краду тудју имовину а онда казу и њима су партизани.Па ста је то бискуп Дуриц имао па да му партизанни узму...па тај ни гумених опанака није имао.Досао је го и бос у манастир а сад вози дзипове и Масерати,јахте и авионе,отима људима имовину и фирме! Па јебао бих ја њима свима мајку!Сва та имовина мора бити врацена народу а он избатинан у затвору!

Name

РЕ Требињка

25.07.2015 06:59

Многима у то вријеме одузета имовина је плаћена и због тога је проблем да се врати у посјед бивших власника. У случајевима одузимања без накнаде ситуација је много чистија. Имовина се или враћа или ранији власник обештећује. Ето..

ОДГОВОРИТЕ