И даље траје потрага за несталом дјевојчицом

Иако су цијелу ноћ провели у интензивној потрази, близу 80 припадника Горске службе спашавања у БиХ, Цивилне заштите те полиције још траже несталу петогодишњу Самиру из Брчког.

 

Босна и Херцеговина 23.07.2015 | 09:50
И даље траје потрага за несталом дјевојчицом

Потврдио је ово јутрос за Клиx.ба и Зденко Марић из Горске службе спашавања у БиХ казавши како људи који су ноћ провели на терену и данас настављају потрагу.

"Људи су распоређени у тимове и потрага је тренутно у току на ширем локалитету Брчког, али и општине Сребреник. Настојимо да је што прије нађемо, надамо се да је још жива", казао нам је Марић.

Наиме, високе температуре и чињеница да се ради о маленој дјевојчици која је слаба и засигурно и уплашена наводе на страхове од најгорег.

Подсјећамо, дјевојчица је нестала прошлога петка и то након што ју је старији брат одвео од куће у Брчком под изговором да иду на купање. Међутим, нису се враћали, а полицији је одмах пријављен њихов нестанак.

Потрага је иницирана истог дана, а ангажована је полиција, припадници Цивилне заштите и Горске службе спашавања. Близу 200 људи је било на терену када је, након пет дана, пронађен Елведин Алић, Самирин старији брат.

Приликом проналаска био је у веома лошем стању, исцрпљен и дехидриран до те мјере да више није могао ходати. Он је смјештен у тузланску болницу гдје ће му бити указана помоћ.

Помоћи у проналаску своје сестре нажалост није могао пружити јер су обоје особе са посебним потребама, а Елведин уопште не комуницира са околином јер се плаши људи. Управо због тога га је било тешко и пронаћи. Наиме, све вријеме се крио од спасилаца.

Извор: Клиx.ба

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xxx

23.07.2015 18:01

Кога треба казнити због овога...сви знају све о њима...гдје су те наше установе...срам да буде од оног најобичнијег службеника у социјалној установи до највиших кадрова...тко ће сносити одговорност...за ово треба кривично одговарати неко из власти

ОДГОВОРИТЕ