Удружење Срба из БиХ: Не дозволити изручење ген. Ђукића Хрватској

Удружење Срба из БиХ у Србији осудило је хапшење пензионисаног српског генерала Борислава Ђукића по хрватској потерници у Црној Гори и затражило од Србије да не дозволи његово изручење Хрватској.

Регион 22.07.2015 | 20:48
Удружење Срба из БиХ: Не дозволити изручење ген. Ђукића Хрватској

"Оштро се супротстављамо поступцима званичних органа Црне Горе и поступању по потерници Хрватске према угледном човеку Бориславу Ђукићу", наводи се у саопштењу.

Удружење истиче да Хрватска, у време када ликује својом офанзивом "Олуја" која је била акција етничког чишћења српског народа, себи даје за право да поједине војнике који су бранили свој народ оптужује за ратне злочине.

"Потпуно смо сигурни у став државе Србије да ће се борити да евентуално суђење генералу Ђукићу буде у Београду, где он и живи. Позивамо надлежне институције да учине све што је у њиховој моћи како би овај случај био расветљен у најкраћем року и генералу Ђукићу и његовој породици омогућен нормалан живот у Србији", наводи се у саопштењу.

Удружење Срба из БиХ у Србији позива и остале организације које имају исти мотив постојања да јавном подршком помогну Ђукићу.

Хрватска сумњичи Ђукића за рушење бране у Перући и злочин против цивила.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Цг

22.07.2015 19:03

Браца , Црно Горци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

22.07.2015 20:39

СТА АКО СЕ МОРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дб

22.07.2015 23:44

Немогуца мисија ухапсен у Црној Гори то додје исто да је ухапсен на Косову .

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

23.07.2015 20:34

Па тамо је пола становниства српског.....сав тај референдум и зло које се десава њима све је то намјестено да се Срби посвадјају, одвоје и заваде измедју себе...

ОДГОВОРИТЕ