Референдум одговор на аферу Бобар и Боска

"Запањујуће је да се Милорад Додик није консултовао са Београдом прије него што је Народна Скупштина Републике Српске донијела одлуку о референдуму, а Србија је уз Русију главни гарант Дејтонског мировног споразума", рекао је у унтервјуу за Еуро - Блиц, лидер СДС-а и замјеник предсједавајућег Представничког дома БиХ, Младен Босић.

Република Српска 21.07.2015 | 11:19
Референдум одговор на аферу Бобар и Боска

’’Сигуран сам да исто тако ни од Русије није добио зелено свјетло за такав хазардерски потез. На Скупштини је Додик тврдио да се о референдуму консултовао са свим релевантним факторима. Или за њега Србија није релевантан фактор или је још једном слагао народне посланике’’, каже Босић.

Лидер СДС-а подсјећа да је Додик прије 4 године одустао од референдума, а начин на који је постављено сугестивно референдумско питање и без обавезног датума одржавања јасно је указивало на то да не постоји озбиљна намјера да се он и проведе, него служи као понуда поново за Додиково трговање.

"Стварни разлог Додикове акције је почетак отварања афере Бобар банке и Боске од стране институција на нивоу БиХ, пошто се ради о међудржавном и међуентитетском криминалу за шта су они надлежни", истиче Босић.

’’Ако сте пажљиво слушали Додикову изјаву на конференцији за новинаре с Вучићем његов главни захтјев је да се Суд и Тужилаштво БиХ не мјешају у случајеве из Републике Српске, а захтјев се не односи на случајеве ратних злочина ’’, наводи Босић.

’’Додик нигдје не спомиње правосуђе Српске зато што је оно својим нечињењем постало заштитник крупног криминала и криминалаца у Републици Српској. Стотине милиона КМ су покрадени и однесени из Српске, а они затварају очи" тврди Босић.

"Постоје јасни докази ко је извршио та дјела и ко их је својим политичким утицајем омогућио али тужилаштва Републике Српске ништа не може покренути на ту акцију. Зато њих власт Српске не спомиње као проблем, док су за власт проблем они који се дрзну да покрену истраге као што су Бобар банка, Боска, или Глиница Зворник’’, додаје Босић.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома БиХ истиче да Додика хвата параноја зато што више не контролише институције у Сарајеву.

Без аргумената оптуживати представнике СДС-а и ПДП-а да су издајници је само одраз стања у којем се он налази. Могуће је да смо и ми учествујући у власти на нивоу БиХ некада и погријешили, али да то свакако нису грешке као што је било изгласавање наметнутих закона или уградња у Устав БиХ одлуке о Дистрикту Брчко којим је Република Српска подјељења на два дијела, а које су својим гласовима омогућили посланици СНСД-а. Ми нисмо донијели ниједну одлуку о преносу надлежности, и Додик се служи безочним лажима’’, наглашава Босић.

На питање шта ће се десити ако Додик распише референдум, а потом поништи ту одлуку у Народној скупштини, Босић каже да ће то бити ново понижавање Народне скупштине и Републике Српске.

"Посљедња засједања Народне скупштине показала су да постоји стабилна већина под контролом предсједника која је обезбјеђена куповином пет посланика који су мандате добили на листама опозиције. С тако састављеном скупштинском већином нема никакве сумње да ће они дићи руку поново и за одустајање од референдума", наглашава Босић.

Прелазак посланика опозиције у позициони блок, Босић је окарактерисао као продају мандата, а тврдње оних који су се продали и који су у народу познати као ’’папци’’ да су то урадили зато што се не слажу с политиком СДС-а само су покушај налажења алибија за своју издају, каже.

’’Дуњић је отишао зато што су му у Градишци смијенили неког његовог директора Дома здравља, Стевандић зато што није изабран за замјеника предсједника СДС-а, а Бањац је у својој оставци на мјесто предсједника ОО Дубица навео да његов одлазак нема везе са политиком СДС-а. О моралу Илије Стеванчевића или Војина Митровића је сувишно трошити ријечи. Проблем је у изборном закону који омогућава да појединац мандат и гласове добије на листи странке која заговара промјене, а онда из личног интереса прода мандат супротној страни", истиче Босић.

Лидер СДС-а је питао власт Српске да ли је за њих одговорна и национална политика опљачкати Републику и заштити криминалце, направити Српску најсиромашнијим дијелом у Европи, задужити сљедеће генерације да враћају дугове које је потрошила власт на лично богаћење, уништити јавна предузећа, направити катастрофу у здравственом систему, омогућити тајкунима да из Републике Српске изнесу стотине милиона, уништити привреду и пољопривреду и уз све то довести Српску у изолацију?

"Ако је то одговорна национална политика, онда је СДС за неодговорну националну политику", закључује Босић.

 

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

инсајдер

21.07.2015 09:38

ДОДИК ЈЕ СВОЈЕ ОДСВИРАО.АКО ТРЕБА ЦЕКАЦЕМО ЈОС 5 ГОДИНА, АЛИ СЕСТУ ГОДИНУ ЦЕ СВИ ОДГОВАРАТИ ЗА ГЕНОЦИД НАД СОПСТВЕНИМ НАРОДОМ!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

21.07.2015 12:07

За 10 минута снсд ботови налупаше преко 50 минуса на пар првих коментара.Џаба вам све, Шеф Миле вам полако пада, неће га ни Ари ни Путин спасити!

Name

Ми сами

21.07.2015 14:33

Ви црвени смијете на БН-ов портал???Пустио вас баја????Ахахаха...који болесници.Као мозак да вам је испрао.Освјестите се људи слијепо вјерујете лопову и битанги.Сељацини обицној...

Name

днк

21.07.2015 18:00

Подршка Босићу-најјачем и најпоштенијем политичару од свих,који нема пуне џепове отетих народних пара!Како уопште можете поредити Криминалца из Лакташа и Босића!?Јесте ли ви људи нормални,видите ли својим очима или вјерујете у режинске бајке РТРС-а,прес-а,курир-а ....

Name

За п

22.07.2015 11:40

Мишеви сте, прави!

Name

ЗНА СЕ

21.07.2015 09:40

Знамо ми господине Босицу коју игру игра Миле али нам је нејасно да јос има оних који иду за њим и који му вјерују и дају подрску а најцудније , тако реци парадоксално је да му и г Вуциц даје подрску ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

21.07.2015 10:21

МЛАДЕН БОСИЋ-ЉУДИНА!ИСКРЕН И ПОШТЕН ПОЛИТИЧАР!за разлику од СНСД кримоса и манипулатора!

Name

сос

21.07.2015 09:44

Све похвале господину Босицу,за нацин водјења националне политике. Само сто нас рарод не разумије његов рецник и не свата да он наставља политику Радована Карадзица,и да покусава да одрзи и сацува Српско јединство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

21.07.2015 09:45

Коме прицас видис да је народ без свјести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бранко

21.07.2015 09:49

Босицу ако Додик, Спириц, Скрбиц, Станковиц итд... не зеврсе брзо у затвору а ти знас за криминал који су поцинили, проци цес као ДС у србији на следецим изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

21.07.2015 10:04

Босицу ако имас срца поцни конкретно радити,сви знамо да је катастрофа у сваком погледу!!!Устанак!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

белај

21.07.2015 10:05

Који чаробни штапић користи да све окреће око малог прста, и да су сви окренути на његов млин и раде за њега, док народ сваки дан тоне и пропада од своји животни проблема и мука за овај шугави живот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гарант

21.07.2015 10:07

Србија није гарант Даyтонског споразума него га је потписала као страна у сукобу,исто као и Хрватска. Споразум су потписали ИИзербеговиц,Милосевиц и Тудјман али испада да га је Алија потписао сам са собом а ова двојица су гарантовали,а?

ОДГОВОРИТЕ
Name

живјела

21.07.2015 10:08

Коалиција СДС-ПДП-СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нестрпљиви

21.07.2015 10:14

Кад ће Мићо у Бања Луку?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

21.07.2015 10:15

Почетком августа почиње да свиће!

ОДГОВОРИТЕ
Name

-

21.07.2015 10:17

Које године?

Name

коз дубица

21.07.2015 11:25

неце нама сванути задуго

Name

домаћица

21.07.2015 10:20

Да ли би ми неко могао објаснити сљедеће: уколико народ изабере одређене посланике као представника одређене странке, да ли то значи да је својом подршком и својим гласовима подржао опредјељње и ставове те исте странке, тј. политику странке чијег је представинка бирала. Ако је тако како неко ко је биран због рада и програма једне странке може изразити неслагање са истом и промјенити табор и тиме промјенити вољу својих гласача. Молим за појашњење. Унапријед захваљујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вријеме курве, фукаре и будале

21.07.2015 10:21

Ипак се окреће. Миле, твој и твојих тајкуна пост, само што није почео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

21.07.2015 14:10

Ово је пета година како се то најављује и ста Баја оста Баја

Name

ВРС РВИ

21.07.2015 10:31

Људи немој да будемо малодушни. Ово превализази питање папка и било каквих превирања у било којој странци. Ово питање превазилази личност Додика. Док се уради "дијалог" са ЕУ који ће сигурно бити неповољан по РС погњавиће ће нас као мишеве. Зар не видите шта СИПА ради?! Колико је ухапсила Срба када им прохтје по налогу тужилаштва а колико муџахедина?! Консултовање са Вучићем? Хммм. Он је класични западни слуга и продаће цјели српски народ. Почео је са Косовом па смо изгледа ми дошли на ред. Како објаснити учешће српске војске са НАТОм на граници са Русијом, државом која је дала вето и спасила да сррпски народ без аргумената прогласе геноцидним. Да ли је неко слушао или читао изјаву руског амбасадора у БГ-у? Не могу они нас спасити док се ми сами не одлучимо на коју ћемо страну. Доказ да би референдум био исправна ствар говоре и онолике бурне реакције из Брисела јер немају више утицај на нас због Русије. Људи ово треба што прије ријешити јер ће нас истријебити ово "судство" па онда гањати криминалце. Ви из странака немојте бити на крај душе и гледати само у прошлост Гласао сам за савез за промјене али сада жалим што није била нека трећа опција јер нас ви са својим сујетним препирањима и енормним платама гурате у пропаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАКТАСИ

21.07.2015 10:32

ПА БОСИЦУ УЗМИ ТВ ЕКИПУ И ДОДЈИ ДА СЕ И САМ УВЈЕРИС А И НАРОД ДА ВИДИ СТА РАДИ ИНТЕГРАЛ НИСКОГРАДЊА И КУБИК ТРАНС НА НАСОЈ ОПСТИНИ УЗУРПИРАЛИ СУ ВРБАС И ЊИВЕ ОРАНИЦЕ ТЕ КРАДУ СЉУНАК И НАСИПАЈУ АУТО ПУТ ЗА ПРЊАВОР БЕЗ КОНЦЕСИЈЕ БЕЗ НАКНАДЕ А ТО ЗНАЦИ КРАДЈА ДЕСЕТИНЕ МИЛИОНА ИЗ БУДЗЕТА А АУТО ПУТ СЕ РАДИ ОД МАТЕРИЈАЛА БЕЗ ПОРЈЕКЛА А УВЈЕРИТЕ СЕ И САМИ ИНТЕГРАЛ ОТВАРА ПОЗАЈМИСТА БЕЗ ИКАКВИХ ДОЗВОЛА ТАКО ЈЕ РАДИО И НАСИПАЈУЦИ АУТО ПУТ ДОБОЈ ПРЊАВОР ПА ЈЕЛИ ОН БОГ ДА НЕСМИЈЕС НИ ПОМЕНУТИ И ЈАВНО СА НОВИНАРИМА ДОКАЗАТИ НАРОДУ СТА БАНДИТ РАДИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

бумеранг

21.07.2015 10:38

Па што гласате за Додика?

Name

Суд

21.07.2015 10:34

Под хитно СУД БиХ мора да испита све сумњиве радње на обе стране ти им је посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

21.07.2015 10:39

Зашто га нисте послали у затвор?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

21.07.2015 11:14

Младене, рјесавај нас њега - затварај лопове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОГИ ПРИЈЕДОР

21.07.2015 11:23

БОСИЋУ ЗАШТО СИ НАПУСТИО ПРИЈЕДОР,ЗАШТО НЕ КРЕНЕТЕ У РАЗОТКРИВАЊЕ НЕКОЛИКО СТОТИНА ТЕШКИ ПАВИЋЕВИ АФЕРА,СРБИ КОЈИ НИСУ ЗА ПАВИЋА НЕ СМИЈУ ДИСАТИ У ПРИЈЕДОРУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оxи_павицу

21.07.2015 11:56

Привредни криминалац са удбаском високом сколом

Name

радован

21.07.2015 11:24

Босицу свака цаст досљедан принципијалан као и увјек.мада му није лако,не само да се бори против резима вец и издајника из своје партије.тако у невесињу имамо слуцајеве гдје је бивси нацелник све уцинио да сруси босица и његову политику.тај је прица се остетио опстину за милионске износе,а стити га резим јер руси сдс.осим сто је нецелник,па онда савјетник,успут и предсједник рукометног клуба гдје увјек трази дупли будзет.па онда предсједник скупстине фудбалског клуба у томе граду.нетреба ни спомињати да су ти клубови у дебелим минусима и дуговима.невјероватне ствари у оваквим временима толика бахатост и некоректност.спреман је на сарадњу са дезертерима,лоповима ,црним даволом само да би унистио ову гарнитуру која води сдс.али не иде им бас најбоље све изасло на цистину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Про

21.07.2015 11:24

Сви сте помало политички дилетанти у односу на Милорада, умјесто да га наговорите на референдум и онда се у задњем трену измакнете и оставите га на вјетрометини, он то ради вама. У задњем трену ће опозвати референдум, испасти херој нације и вас оставити на ливади суздржаних. Зна знање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стоп криминалу

21.07.2015 11:57

Занимљиво колико ови из СНСД прате ста це реци Босиц и убисе се лајкујуци против њега, хахахахаха. Страх оцију нема!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прекипело

21.07.2015 12:01

Босицу, хоце ли опозиција несто конкретно радити по питању Баје или само ...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

читалац

21.07.2015 12:05

Колико само минуса на овај Босићев интервију, с разлогом или не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

21.07.2015 13:33

Зати сто највисе овај портал цитају цланови и симпатизери СНСД-а,ово им је изгледа једини прозор у медијску стварност!?

Name

Опозиција

21.07.2015 12:06

"Про", то би била папанска политика. Тако Додик ради. Озбиљни политичари немају резервне ставове за поподне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судија

21.07.2015 12:22

Хехехех, не можете нам ништа, дођите па нас хапсите, ми смо судије и ми одлучујемо ко ће у РС бити процесуиран. Док је Баја с нама и ми сњим у нове финансијеке побједе, има још пара да узмемо, па онда пут Русије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сссс

21.07.2015 12:30

Опозиција у РС је и организована и по свим актуелним питањима има јавно изнесене јасне ставове који могу од јавности бити и прихваћени и јавно критиковани.Ако је опозиција таква онда она није одговорна за овакво бједно стање јер она нема власт.Власт само напада опозицију као да је опозиције опљачкала Боску, Бобар банку, као да је опозиција пустила пресуђенг криминалца да оде и неће да га тражи назад и оно што је најгоре као да је опозицоја крива што нам дјеца одлазе а пензионери рове по контенерима.''Политичке громаде'' су ту да рјешавају та питања а на бирачима је да коначно ставе прст на чело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

види минуса

21.07.2015 12:33

Изгледа да је Баја ове своје опасно частио ... са свадбе,убише минусима све против режима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре види минуса

21.07.2015 13:24

Ови минуси су углавном од оних који подржавају Стевандића, Бањца, Дунића и свих оних који су на последњем избору за предсједника СДС гласали за Мићу Мићића. Види сваки текст где се појављује Босић да има више минуса, тамо где га нема углавном су плусеви, и ово говори о нечему да у странци баш и не цвјетају руже.

Name

јекена

21.07.2015 13:49

Додик је манипулатор И висе не разликује лаз од истине...

ОДГОВОРИТЕ
Name

грешка

21.07.2015 22:58

Референдум јесте грешка а изабрани тренутак нарочито али су ови из СзП Босић, Иванић, Тадић, Бореновић, Чавић толики шљам и тако су се понијели да су практично за пар фотеља и нешто лове за вијек и вијекова Српској одузели право на референдум

ОДГОВОРИТЕ
Name

бранко

22.07.2015 19:39

Баш је паметан овај Босић.

ОДГОВОРИТЕ