За савршен дан, овако започните јутро

Да бисте имали леп и успешан дан, веома је важно како га започињете. Тата троје малишана и доктор психологије, Бенџамин Харди, направио је списак ствари које ће вам помоћи да дан пред вама буде успешан.

Занимљивости 20.07.2015 | 09:12
За савршен дан, овако започните јутро


Желите леп и успешан дан? Овако започните јутро
Да бисте имали леп и успешан дан, веома је важно како га започињете. Тата троје малишана и доктор психологије, Бенџамин Харди, направио је списак ствари које ће вам помоћи да дан пред вама буде успешан.

Здрав дух | yумама | недеља, 19.07.2015. | 15:18
Коментари 1

Тхинкстоцк
Тхинкстоцк
Живот у данашње време је пун стреса и брига, а уколико сте уз то и родитељ, онда је све још напорније. Међутим, мењањем јутарње рутине успећете да се осећате свежије и опуштеније у дану који вас чека.

Ево које ствари би свако од нас требало да почне да практикује:

Спавање

Спавање је витална функција неопходна човеку баш као што су и храна, вода и ваздух, међутим, упркос томе, већина људи не спава довољно.

Национална фондација за спавање (НДФ) спровела је истраживање и утврдила да најмање 40 милиона Американаца пати од скоро 80 различитих поремећаја сна, али и да 60 одсто одраслих и 69 одсто деце има бар неки проблем са спавањем неколико узастопних ноћи или више недеља.

Здрава количина сна утиче на многе ствари, као што су боље памћење, дужи живот, повећање концентрације, смањење стреса и још много, много тога. Зато, лезите на време, и спавајте најмање седам сати.

Медитација

Медитацији може значајно да помогне у стицању позитивног става, вере, смирености и ведрине, а најбоље време да медитирате је управо након буђења. Човек је попут магнета. Уколико сте захвални на ономе што имате, ви ћете у свој живот привући још много лепих и позитивних ствари. Захвалност је кључ успеха, па се зато будите насмејани и захвални.

Физичка активност

Упркос безбројним научним доказима да је физичка активност неопходна за здрав живот, само једна трећина Американаца старости од 25 до 64 година редовно практикује неку физичку активност.

Ако желите да будете здрави, срећни и продуктивни у току целог дана, уврстите навику редовне физичке активности у свој живот.

Након што устанете урадите пар лаганих вежби, а довољно је да урадите и вежбе истезања.

Унесите најмање 30 грама протеина

Доналд Лајман, нутрициониста на Универзитету и Илионису, саветује да би за доручак свако од нас требало да уносе најмање 30 грама протеина и то пола сата након буђења.

Храна богата протеинима чини да будемо сити дуже од осталих намирница, а такође и одржава ниво шећера у крви стабилним.

За људе који избегавају млечне производе, месо и јаја, постоји неколико биљака богатих протеинима, као што су махунарке, поврц́е, орашасти плодови и семенке.

Туширајте се хладном водом

Изложеност хладној води јача имунитет, побољшава циркулацију, смањује депресију, стимулише губитак килограма, поспешује рад лимфниих жлезда, али и повећава ниво енергије, који је свакоме потребан и то на почетку дана.
Можда ће вам у почетку бити чудно и страшно, али брзо ћете се навићи, а чим вам пређе у навику, приметићете промене на боље.

Слушајте музику или читајте књиге које подижу расположење

Велики број људи сматра да музика може имати великог удела у подизању расположења, а исто је и са књигама.

Ако након буђења одвојите бар 15-30 минута на неки позитиван садржај, то ће се и те како одразити на ваше расположење током дана, а уколико то практикујете сваког дана имаће и дугорочне ефекте.

Подсетите се својих животних циљева

Ваше животне циљеве би требало да запишете и сваког јутра изнова прочитате. За то вам није потребно пуно времена, већ само два минута. На тај начин имаћете на уму све што вам је у животу битно и бићете фокусирани на то без обзира шта вам се догађа у току дана.

Све важне ствари обавите ујутру

Уколико постоје ствари које радије не бисте обавили или вас мрзи да их обавите, представљају вам напор, морате да знате да ће вас сачекати и следећег јутра.

Избегавањем нећете постићи ништа, а најбоље време да било какву крупнију ствар решите је управо јутро.

Супер жена

Коментари / 0

Оставите коментар