Тур де Франс: Коначно славље Кавендиша!

Бициклиста Етикс-Квикстепа Марк Кавендиш тријумфовао је на седмој етапи овогодишње трке Тур д’Франс, воженој од Ливароа до Фужера у дужини од 190,5 километара.

Остали спортови 10.07.2015 | 19:40
Тур де Франс: Коначно славље Кавендиша!

Британац је на тај начин остварио 26. етапну победу на Туру, а прву после две године, пошто је прошле године морао да се повуче са трке већ после прве етапе због повреде.

Кавендиш је претходних дана био разочаравајући у спринту, а велики ударац за њега био је и повлачење тимског колеге Тонија Мартина због лома кључние кости, али је у петак засијао.

У борби за тријумф на седмој етапи, Кавендиш је у спринт био бољи од носиоца зелене мајице Андреа Грајпела из Лото-Судала и бициклисте Тинкоф-Сакса Петера Сагана. Џон Дегенколб из Џајант-Алпресина и возач Каћуше Александер Кристоф комплетирали су најбољу петорицу у циљу етапе у Фужеру.

Кавендиш је до тријумфа успео да дође захваљујући свом спринт, али помоћи својих тимских коледа Здењека Штибара и Михала Квијатковског, који су га увели у финиш. Бициклиста са острва Ман је реаговао на време и успео да победи Грајпела, упркос експлозивном финишу Немца у последњих 200 метара.

“Толико сам желео овај тријумф, пресрежан сам. Имао сам осећај када сам јутрос лежао у својој соби са супругом и ћерком, једноставно сам знао да ће се ово десити. Био сам опуштен и знао сам да ће све бити добро. После претходних дана, лоших завршетака, Штибијеве победе и Тонијевог одустајања, ово је невероватно”, рекао је Кавендиш.

Жуту мајицу је после повлачења Мартина понео Крис Фрум из тима Скај, а Саган је захваљујући другом месту успео да смањи свој заостатак. Чех је добио четири секунде као бонус и сада се налази 11 секунди иза Фрума у генералном пласману.

На Туру се у суботу вози 181,5 километар дуга етапа од Рена до Мур де Бретања.

Коментари / 0

Оставите коментар