Тур де Франс: Штибару 6. етапа, Мартин под упитником након пада!

Чешки бициклиста Здењек Штибар победио је у четвртак у шестој етапи Тур д'Франса.

Остали спортови 09.07.2015 | 21:20
Тур де Франс: Штибару 6. етапа, Мартин под упитником након пада!

Његов тимски други из Етикс-Квикстепа и носилац жуте мајице Тони Мартин је пао и његов даљи наступ у трци је доведен у питање

Мартин је доживео тежак пад на 800 метара до финиша етапе дугачке 191,5 километара од Абевила до Авра, чиме је изазвао и падове актуелног шампиона Винченца Нибалија из Астане, Наира Квинтане из Мовистара и Тиџеја Ван Гардерена из БМЦ-а.

Штибар није био ни свестан шта се десило иза њега и снажно је возио до финиша, две скунде испред остатка групе спринтера.

Када се друм рашчистио од кратког и стрмог успона, Петер Саган (Тинкоф-Саксо) издвојио се и освојио друго место, његово треће у овогодишњој трци, испред Брајана Кокара (Еуропкард).

Мартин се обазриво вратио на бицикл и превезао је остатак трке са болном гримасом на лицу и држећи руку на грудима, а чим је прошао кроз циљ, тројица његових тимских другова су му помогли. Не зна се тачна дијагноза, али се претпоставља да је сломио кључну кост.

Ако не буде могао да настави трку, постаће други носилац жуте мајице који је због повреде ове године одустао, након што је Фабијан Канчелара раније ове недеље морао да се повуче.

Нибали, Квинтана и Ван Гардерен су безбедно прошли кроз циљ и добили су исто време као и главна група због правила од три километра до циља.

Данијел Теклехајманот поново је данас ушао у историју. Он и његов тимски друг Мерхави Кудус из екипе МТН Хубека постали су први афрички тим на Тур де Франсу, а њих двојица први возачи из Еритреје.

Теклехајманот је данас поново ушао у историју пошто је преузео тачкасту мајицу од Хоакима Родригеса, као први Африканац и Еритрејац коме је то пошло за руком.

Коментари / 0

Оставите коментар