Папа у авиону попио чај од коке

Папа Фрања наставља да руши табуе, па је тако на лету до Боливије попио чај од коке, камилице и сјемена аниса - традиционални лијек за мучнину.

Свијет 09.07.2015 | 16:15
Папа у авиону попио чај од коке

Папа је из Еквадора стигао на највиши аеродром на свијету "Ел Алто", па су му домаћини припремили напитак који олакшава привикавање на несвакидашње услове на надморској висини од 4.000 метара.

Иако се биљка кока користи као главни састојак у производњи кокаина, за људе који насељавају Анде то је света биљка, чије листове жваћу или стављају у чај вијековима због љековитих својстава.

Локално становништво чврсто брани позицију коке у својој култури, а међу њима је и папин домаћин, предсједник Ево Моралес.

Један од чланова посаде у папином авиону потврдио је да је папа попио "тримат", који је понуђен и новинарима на лету.

Како пише британски "Гардијан", папа није одавао утисак некога ко има проблеме са висином када је изашао из авиона и дао своју прву изјаву.

Прије десетак дана је објављено да је поглавар римокатоличке цркве изразио жељу и да жваће лист коке у Боливији, а из Ватикана је поручено да ће "папа ту одлуку донијети сам".

Папа је стигао у Боливију у оквиру турнеје по најсиромашнијим земљама Јужне Америке, а након Еквадора и Боливије, посјетиће и Парагвај.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Црни

10.07.2015 05:48

Ма он је пропо као стари кауч ...

ОДГОВОРИТЕ