Русија издала приручник за “безбједан селфи”

Руска полиција је данас покренула кампању сензибилизације јавности с циљем да објасни људима како да безбедно направе селфи.

Занимљивости 08.07.2015 | 07:27
Русија издала приручник за “безбједан селфи”

Акција је осмишљена након што је прошле године око 100 људи повређено, а неколико десетина погинуло заузимајући опасне позе приликом фотографисања.

"Кул селфи би могао да вас кошта живота", истиче руски министар унутрашњих послова у новом приручнику који садржи бројне савете и упозорења.

Један од њих - да "селфи са оружјем убија", подсећа на недавни случај 21-годишње Московљанке која је нехотице себи испалила метак у главу док је правила селфи с пиштољем у руци.

А то је био тек само један у низу "несрећа због селфија".

Почетком године, два младића су се дигла у ваздух док су се сликала са ручном бомбом. Мобилни телефон са селфијем је преживео експлозију као доказ њиховог непромишљеног чина.

Неколико месеци касније, један тинејџер у области Рјазан погинуо је од струјног удара док је покушавао да направи селфи на железничком мосту.

"На жалост, приметили смо да број несрећних случајева, изазваних од стране љубитеља селфија, у последње време непрестано расте", изјавила је помоћница министра унутрашњих послова Јелена Алексејева.

Она је навела да је од почетка године забележено близу 100 случајева повреда као и неколико десетина смртних случајева.

"Проблем заиста постоји и доводи до веома нежељених последица", истакла је Алексејева.

"Пре него што неко направи селфи, требало би да размисли о томе да трка за што већим бројем 'лајкова' може да га одведе у смрт и да би његова последња екстремна фотографија могла да буде постхумно објављена", закључила је она.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар