Иванић позвао Николића да не дијели Србе

Младен Иванић, предсједавајући Предсједништва БиХ, данас је у своје лично име упутио писмо Бан Ки Муну, генералном секретару УН-а и амбасадорима држава-чланицама Савјета безбједности, апелујући на њих да одустану од изгласавања Резолуције о Сребреници.

Босна и Херцеговина 29.06.2015 | 13:48
Иванић позвао Николића да не дијели Србе

Разлог за овај свој чин Иванић је на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци образложио тиме што Предсједништво БиХ не може постићи консензус по овом питању.

"Мислим да је ова резолуције послужила да се прилике у БиХ у поптуности промијене. Ми смо до уназад 15 дана имали позитивну причу у европском путу, Изјаву Предсједништва једногласно потврђену у Парламенту, добили Споразум о стаблизацији и придруживању, почели смо разговарати о европском путу и европским процесима, али онда се десило неколико догађаја који су БиХ вратили уназад", рекао је Иванић.

Због свега тога, закључио је, данас више нико не говори о будућности, сви говоре о прошлости.

"Друштво је потпуно подијељено поводом предстојећих догађаја и 20. година обиљежавања Среберенице. Једни снажно подржавају резолуцију, други је снажно оспоравају, а трећи су индиферентни и евидентно је да постоје негативне посљедице цијеле ове приче", рекао је Иванић на конференцији за новинаре.

Иванић се осврнуо и на београдски састанак Милорада Додика, предсједника Републике Српске, са Томиславом Николићем и Александром Вучићем, предсједником и премијером Србије, истичући да га може коментарисати "сада након што је прошао Видовдан".

Иванић је рекао да не разумије шта су Николић и Додик хтјели конференцијом у Београду, те да превасходно не разумије Николића, али и да је очекивао "да га његови савјетници савјетују како се води спољна политика у БиХ, јер се одлуке доносе консензусом".

"Позивам господина Николића да своју политичку строгоћу мало више тренира тамо, јер смо ми овдје озбиљни политичари и имамо пуно игара у ногама, да се боље припреми и не дијели српски народ западно од Дрине. Јер бојим се да је наступом који је имао са Додиком ушао у ту причу", нагласио је Иванић.

Он је додао како би Николић, "да је читао дипломатску пошту и медије, видио да се и о декларацији и о резолуцији одредио пуно прије њега".

"Посебно не разумијем Додика, јер тај дан смо имали договор да ово писмо заједно потпишемо и за то смо имали подршку дијела амбасадора озбиљних земаља, а и Додик је пристао на то", рекао је Иванић, закључивши како не разумије "шта је Додику требао такав београдски догађај".

 

Коментари / 45

Оставите коментар
Name

Милос

29.06.2015 11:54

Николиц је несто велики добио од Баје...ја мислим да је у питању одијело Граноф!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

29.06.2015 16:32

Ма то је друже обратно. Ваљда им је постало вруће у Србији па хоће да се преселе код нас. Реагују на другачији начин. Николић би сам себи одузео живот да није постао предсједник, а овај дојахао је на тенковима, преправља и купује изборе, мијења читаве вреће гласачких листића у једној општини... чак прави себи одступницу некаквим специјалним јединицама, забранама штрајкова итд. Сво ово понашање је дјело дресираних ЕУ љигаваца чији је образ згазила као опушак. Иванићу свака част за изјаву.

Name

Лука

29.06.2015 11:55

Николиц се грози на ријеци "политицки побацај" па се упласио да Додик опет не понови да не знају ни мјесну заједницу водити!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЛАДИ

29.06.2015 11:56

КАО И УВИЈЕК, ПРЕДСЈЕДНИЧЕ, МУДРО,ОДЛУЧНО И ОДМЈЕРЕНО.САМО ТАКО, ЖИВ ТИ БИО НАМА СРБИМА. МЛАДИ СУ УЗ ВАС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРЕБИЊЕ

29.06.2015 13:30

МАСИТЕ И ДАЉЕ ЗАСТАВИЦАМА МОЗДА ЦЕ ЈОС НЕКО ОД МЛАДИХ ДОБИТИ ПОСАО.

Name

Хасан

29.06.2015 12:01

Зашто ви не гласате за Иванића када вас је толико против Додика? Гдје сте били за вријеме поплава? 99% вас нема посао а сједите код куће и лупате глупости по интернету,када би само хтјели да радите и узели метлу у руке па Република Српска би сијала као Лас Вегас а овако сумњам да ви икога волите и ви Срби и ви Муслимани. Ви волите само да лежите и да чекате помоћ а држава вам је таква каква је јер ништа не радите да би стање поправили,чекате да вама нешто падне са неба. Овде ширити мржњу је безвезе и мислим да је вас више од 79% неписмених. Само да знате ја сам рођен у БиХ која данас будимо нереални уз све наше жеље више не постоји,волим Републику Српску јер сам ту рођен и као таква док год могу да дођем у њу мени лично не смета ни Додик ни Иванић ни било ко,а за мене је најљепша па какве год да су њене границе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хасан, ал прави.

29.06.2015 12:12

Па гдје си сад рођен у РС-у или БиХ? Добар покушај "Хасане" :Д

Name

Ре.Хасан

29.06.2015 12:20

И ја сам родјен али је не волим. Ниједан Србин не казем да воли БиХ. Зато не лупај глупости.

Name

Супер_Марио

29.06.2015 13:33

Зиво сам у Аустрији, Канади и Америци.. и не знам коју земљу Срби висе мрзе.Медјутим, тамо зиве постују правила и као обозавају Србију, Русију, Грцку .. Слицан однос Срби имају према Босни и Херцеговини и наравно Хрватској. Код Босњака и Хрвата је другације. Воле своје земље и воле и постују земље у којим зиве.

Name

Бег

29.06.2015 12:01

Прецизно одмјерено и тацно Срби. Васа је Босна као и наса Босњака и Хрвата заједно моземо само уз договор и ако понекад се и разисли са мисљењима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цалифорниа дреамин

29.06.2015 12:41

Овај Додик је неуништив. Чак је Николића и Вучића окренуо на своју страну. Главна теза му је да нема њега укинули би Српску, док су ови остали кукавице и издајници.

Name

Конеснзус

29.06.2015 12:46

Он ово писмо онда није смјео послати без одобрења Бакира и Човића. Јебеш устав кад за јебено писмо мораш питат још двојицу и нек једног засврби јужније од душе писмо се не може послати.

Name

Бане

29.06.2015 14:21

Само ако је Републике Српске онда Босна мозе бити и српска.

Name

где ти је Ориц

01.07.2015 19:31

Васа је кад негирате и не дизете оптузнице за ратне злоцине над Србима, кад се трпате у пуне аутобусе да Хрватима и Србима одредјујете ко це да заступа њихове интересе (Сребреница, Комсиц, Иваниц) или кад двојица муји са арапским именима узму плате и места у парламенту пријавивси се као Срби, али да ли таква мозе да буде и наса - сумњам

Name

Сарајево

29.06.2015 12:02

Иваниц казе да БиХ неце у НАТО ако Србија не удје.Николиц одредјује када це се Предсједниство БиХ састати...е Босно моја јадна ли си.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

јасно ко дан

29.06.2015 12:04

Николиц покусава да се наметне као некакав водја свих Срба, а Баја као онај који га на даљински наводи и хуска на Иваница. Овим свим потезима су показали да им пробитак дрзаве није битан и да је једино битно да се дотицни понизи. Кад су вец од њега несто тразили могли су га позвати на састанак и консултовати умјесто сто неспретно сроценим наредбама у форми ултиматума покусавају да га понизе и поткопају му позицију коју тренутно обавља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

29.06.2015 12:21

Зашто не хапсите лопове? Кога лажете? Оваквим изјавама дајете политички легитимитет Додику гурајућу у страну све лоповлуке о којима сте трубили прије избора? Лопове интересује Сребреница - како да не? Лопове интересује једино то да се о лоповлуцима не говори...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕТАР

29.06.2015 12:25

Николића нико ни у Србији не слуша, а камо ли у Босни и Херцеговини!!! Да има ДРЖАВНИЧКЕ МУДРОСТИ, он се, БАР ЈАВНО, не би мјешао у унутрашње ствари СУВЕРЕНЕ ДРЖАВЕ, па макар то била и БиХ. Но, он није свјестан СВОЈЕ ПОЛИТИЧКЕ ВАЖНОСТИ, па је ДОДИК био у праву, кад је његов избор, назвао ПОЛИТИЧКИ "побачај"!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хммм за Милоса

29.06.2015 12:36

Купио Николоцевом сину пословни простор у сред Кнез Михајлове,провјерено,ко не вјерује,нека сацека пад Милов и цуце се и за Вуцица,скупи су али подкупљиви...Ипак су они бивши радикали а ко једном промјени странку после су паре само битне...Примјер:Спириц,Калиниц,сад папци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политика2015

29.06.2015 12:44

Свака цаст госпине Иваницу то је прави сколовани политицар Јер Николиц и Додик раде и против вас и госпосина Вуцица то свак имало разуман мозе да примјети.Све сто ви покусавате да урадите за србе њих двијица вас приказују као идајнике српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сигурно

29.06.2015 14:04

Господин,иваниц једини политицар у бих који је на високојфункцији је културан,коректан и сколован.зна да мисли својом главом и нетреба да иде по памет као ови други,од од загреба преко београда до анкаре.

Name

Храброст

29.06.2015 12:55

Ово је први пут да један високи политицар из РС се супростави србијанском политицару на власти.Браво за такав потез.Николиц је показао да нема мудрости,па це следеци пут водити рацуна како да се обрати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јхоннy

29.06.2015 13:44

Да, иваниц зна реци да нас "резолуција о сребреници" враца уназад,али кад додик говори о референдуму то нас не враца.Говори о референдуму има 8 година,а кад га је увијек неко питао кад це се догодити "једнога дана".референдум се увијек деси кад је додиков мандат при крају да "намазе" народу оци како би му поклонили јос 4 године. .

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

29.06.2015 14:36

Е МОЈ ТОМО ЈЕСТ ТЕ БАЈА НАВУКО ИСПО СИ ДИЛЕТАНТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Милос

29.06.2015 14:40

БРАВО МИЛОСЕ РЕДОВНО ТОМИ САЉУ ОДИЈЕЛА ГРАНОФ ИЗ САРАЈЕВА.НЕКА ДЕМАНТУЈЕ АКО НИЈЕ ИСТИНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несхваћен

29.06.2015 15:06

Јадни смо сви ми, поготово Срби, када један приватношколац (Николић) даје себи за право да савјетује редовног универзитетског професора који је докторирао док је бог ходао по земљи. Никакав коментар није више потребан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

29.06.2015 15:10

Баја држи у шаци, због прошлости, и Николића и Вучића а још уз то широке је руке,што је довољно да оболиш од амнезије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

соко

29.06.2015 15:12

Браво за Хасана цовјек је у праву највисе за ово сједите крај ових компјутера и кукате плацате интернет 60 до 80 марака а скупа вам струја и немате хљеба. Ја знам у Угљевику 20 година све једни те исти тразе помоц а киле неце, а наравно да цовјек воли мјесто гдје се родио. Ја гарантујем да смо људи да нико не би мрзио ни РС ни БиХ јер ми овдје зивимо али ови нељебовици подгријавају тензије, људи беспослани а толико земље зарасло у зивице на селу не мозес купити литар млијека а кукамо. Тито је био у праву, не радис на то морас потписат добровољни рад али овоме највисе доприносе наси политицари и медији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.супер Марио

29.06.2015 15:21

Бас си то лијепо рекао И то је 100% тацно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

29.06.2015 15:36

Како нас левате... Све договорено. Само овако могу СВИ остати у фотељи. Овоме нема краја... Ј..ем нас СВЕ глупе и тупе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кацавендиц

29.06.2015 15:36

Ко је са Додиком имао посла осим кумова и фамилије,камарата,није добро просао у зивоту.Тако да Тома диплома иде путем којим се редје иде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Модрича

29.06.2015 15:39

Браво Иванићу,мудро ,види се да си доктор за ове политичаре .У сваком погледу шаљеш једну позитивну енергију као члан предсједништва дејтонске БиХ. Исто тако у Републици Српској гос. Адам Шукало је право освежење у посланичким редовима и носилац нове идеје куда и како.Добро је што се ослободи Напредна странка ових из ДНСа и лакташког СНСДе. Шукало нам треба у свакој општини да разоткријемо ове умрежене и окорјеле властодржце,који арче наше буђжете у циљу своје промоције и користи. ПДВ је уведен да дође до напредка а већ је више од десет година а њега нема. Зато докторе Иванићу само тако и са Адамом и њему сличним напред онда има наде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магистра витае

29.06.2015 16:09

Председник Тома има очито лоше припреме. Али, горе до тога и још мучније за слушати је кад говори оно што сам смисли или што му падне на памет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

29.06.2015 17:41

Од РС Николицу...Немој ти да нам говорис ко је Србин а ко не.Ти цес нам реци ста је за нас добро.Од..би од РС!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пуковник

29.06.2015 18:15

Ре Петар,а шта ти знаш о Србији и нашем председнику?Ниси ти Србин!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Господин

29.06.2015 18:19

Иваницу пусти Николица окрени се Босни и насем народу да нама буде боље.Засто Вуциц не слуса Русију само води Србију напријед ради онако како ти срце говори а не како ти други намецу ви то мозете у опозији заједно са господином Босицем само тако мозете остати на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

29.06.2015 18:45

Николиц да ли види своју способност, треба на вријеме да се повуце са те функције и да уступи мјесто способном и образованом цовјеку за политику једне дрзаве.Неко це искористити његово незнање на стету СРБИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеле

29.06.2015 19:54

Шта би Николићу да онако прича о Иванићу,најбољем политичару у РС, и БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тхомас

29.06.2015 20:18

Не разумем о цему се ради овде?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

30.06.2015 05:47

Србин има једну мисао у срце му Бог уписо само Србин нема слоге отуда му беде многе. Овде се види наса несреца завадјамо се измедју себе а дворимо дусмане, ово Иваницу није требало да напада Николица јер то из љубоморе не знам али са Додиком се могао на састанку суоцити и реци пред свима ста има.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само она

30.06.2015 05:50

Свака цаст. Сам нас у оној емисији назвао "Босанцима". Ето ста смо им, сад овако сад онако. Ми водимо своју политику, најљепсе је кад смо независни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

30.06.2015 06:17

ОКО 40 коментара ни ја не разумем ста и засто се Иваниц тако обраца Николицу ста је то Николиц рекао па да се коментарисе као подела Срба ко зна нека написе молим Вас лепо, јер овде ниста није мени јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нормалан ...

30.06.2015 07:39

Е,господо коментатори ,како Вас је лако навести на "лед"...само ви распалите ,то је добро ,знају прави Срби сада политику водити ...стрпљење ,самопоуздање ,слога, Србија...

ОДГОВОРИТЕ
Name

рајко

30.06.2015 08:57

Људи,цитаво вријеме се провлаци погресна теза,зато сто нико не слуса ста се казе.Цак и медији. Иваниц је рекао :"да Николиц покусава да дијели Србе с ову страну Дрине,а не на лијеве и десне око те ријеке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мистер_но

30.06.2015 22:17

Изађи Иванићу из Бакирове г....е!

ОДГОВОРИТЕ