КФОР и УНМИК нису заштитили грађане

Припадници КФОР-а и УНМИК-а, који су 1999. године на Космет дошли са задатком да заштите преостале Србе и остале неалбанце нису учинили ништа да спрече стравичне злочине које су починили албанци – припадници терористичке ОВК, изјавио је председик Комисије Владе Србије за нестала лица Вељко Одаловић, приликом подсећања на невино стрдале Србе у општини Исток 1999. године.

Србија 25.06.2015 | 22:33
КФОР и УНМИК нису заштитили грађане

Оценио је да су представници медјународне заједнице у Покрајини примењивали двоструке стандарде и увек на штету Срба.

А председник Удружења прородица косметских страдалника Наташа Шћепановић од државе очекује помоћ у утврдјивању истине и страдалим Србима и неалбанцима.

Присећајући се страдања Срба и осталих неалбанаца – како у општини Исток тако и другим на Космету, председик комисије Владе Србије за нестала лица Вељко Одаловић подсетио је да представници медјународне заједнице - који су имали задатак да их заштите, ни на који начин нису испоштовали мандат дефинисан Резолуцијом 1244.

Уместо да пруже сигурност и осигурају безбедност свима који нису албанци КФОР и УНМИК нису спречили припаднике терористичке такозване ОВК да почине стравичне злочине.

Одаловић верује да ће Суд за ратне злочине на Косову и Метохији бити у функцији правде и процесуирања починилаца злодела над Србима и осталим неалбанцима.

Из Удружења породица косовских страдалника обећавају да неће заборавити суровост и бруталност наоружаних косовских албанаца, отмице које су организовали, убиства и силовања која су починили, спаљивања и мучења у којима су учествовали.

Шћепановићева истиче да је етничко чишћење у општини Исток завршено јуна 1999. године и да се преко 100 особа - од којих је више од 60 Срба, воде као убијене и отете.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

помоц

26.06.2015 04:20

Они нису никаква помоц никоме само тросак за УН. Посто њих само Лова и Дијевојке и Провод са пуно Алкохола интересује. Тако је то свуда у свијету па засто би на Косову било другације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

како

26.06.2015 10:17

" Па како ће српски освједочени непријатељи штитити Србе " , Боже свашта ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

26.06.2015 14:07

И ста сад по том питању цете урадити? Питам ја вас, докле висе кукњава, гдје је та влада и ко стити тај народ??? Неко мора бити одговоран ....

ОДГОВОРИТЕ