Приштина покушала да преузме Газиводе

Приштина је у преговорима у Бриселу покушала да једним потезом преузме од Срба комплетан електродистрибутивни система на северу Косова и Метохије, укључујући Газиводе и трафо станицу Валач, изјавио је данас директор Канцеларије за координационе послове у преговарачком процесу с Приштином Драган Владисављевић.

Србија 23.06.2015 | 19:07
Приштина покушала да преузме Газиводе

Владисављевић је рекао да је став премијера Александра Вучића и српске делегације да се о овоме не може преговарати и да се морају заштити интереси Срба на северу КиМ и интереси Србије.

- У преговорима око енергетике, приштинска страна је покушала да изадје изван техничког дела разговора о енергетици и да предје на питање имовине и да једним потезом притање Газивода и трафо станице Валач и комплетног дистрибутивног система на северу Косова узме од Срба у своје власништво - рекао је за Б92 Владисављевић, који је присуствовао у Бриселу делу разговора о енергетици.

На питање какав је став ЕУ, Владисављевић каже да представници ЕУ покушавају да изнађу компромис две стране како би се дошло до решења која су подједнако прихватљива или подједнако незадовољавајућа за обе стране.

- Верујем да ће наша делегација учинити све да дође до неких решења у ситуацији када су у игри веома велики улози и са једне и са друге стране и кад је реч о телекомуникацијама, и о енергетици и најважније о питању заједнице српских општина- каже Владисављевић.

Према његовим речима, атмосфера у преговорима је стварно напета и веома тешка с обзиром да су очекивања од ових разговора веома велика.
 
Владисављевић наводи да делегација коју предводи премијер Вучић улаже пуно напора да се постигну резултати, приближе ставови и оствари напредак у преговорима.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дода јуниор. ,

23.06.2015 17:14

Баја ће то ријешити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.06.2015 05:23

Опсесија или?