Пакистан: Због врућине умрло 700 људи

Пакистански премијер Наваз Шариф прогласио је ванредне мјере пошто је број жртава топлотног таласа у јужној провинцији Синд достигао скоро 700.

Свијет 23.06.2015 | 18:10
Пакистан: Због врућине умрло 700 људи

Национална администрација за ванредне ситуације саопштила је да је добила наређење од премијера да предузме одговарајуће кораке поводом ове кризе.

Војска је ангажована на успостављању центара за пријем људи који доживе топлотни удар, као и на пружању помоћи осталим државним службама.

Многе жртве су старије особе из сиромашнијих породица, пренио је Би-Би-Си.

Здравствени званичници рекли су да је највише жртава у Карачију, највећем граду у земљи, гдје је температура достигла 45 степени Целзијусових током претходних дана.

Секретар за здравство у провинцији Синд Саид Мангнејо рекао је да је 612 особа умрло у градским болницама у претходна четири дана. Још 80 умрло је у приватним болницама.

Кориштење електричне енергије за расхлађивање уз помоћ клима-уређаја ове године се поклопило са светим муслиманским мјесецом рамазаном.

То је оптеретило мрежу за пренос електричне енергије, па се спорадично дешавају прекиди испоруке струје, што је изазвало протесте у појединим дијеловима града.

Извор: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар