Потврђена оптужница против судије Милетић

Суд БиХ потврдио је оптужницу против судије Апелационог одјељења Суда БиХ Азре Милетић осумњичене за примање дара или других облика користи и кршење закона као судија, као и против Сенада Шабића и Раме Бркића који су осумњичени за кривично дјело давање поклона и других облика користи.

Босна и Херцеговина 23.06.2015 | 14:05
Потврђена оптужница против судије Милетић

У оптужници се, између осталог, наводи да су Шабић и Бркић, након што су неправоснажно проглашени кривим за организовани криминал у вези са неовлаштеним прометом опојним дрогама, Милетићевој путем посредника С1 дали новац у намјери да утичу на исход жалбеног поступка, како би им била умањена казна или донесена ослобађајућа одлука.

Азра Милетић је, у оквиру својих овлаштења, утицала на доношење такве одлуке. Она је у својству судије Апелационог одјељења Суда БиХ на име доношења повољније одлуке за Шабића и Бркића у односу на првостепену пресуду, од посредника С1 прихватила обећани новац.

Милетићева је свјесно кршила дужности судије и стварала услове за доношење повољније одлуке којом би, у поступку по жалби, Шабић и Бркић били ослобођени кривице или би им се умањила казна изречена првостепеном пресудом.

Шабић и Бркић су првостепеном пресудом Суда БиХ осуђени на 10, односно 11 година затвора за организовани криминал.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

поглед са стране

23.06.2015 12:12

Оваквих судија у босни ко пљеве. Част изузецима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киклоп

23.06.2015 12:46

Такву имате и у Мркоњиц Граду кривицно осудјена за злоупотребу слузбеног полозаја пресуда окрузног суда Добој и нормално ради ко судија а колико је само увјета дала за теска дјела смијесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуни

23.06.2015 16:07

Циста слика правосудја недас кес падас на суду мозес да имас 100% доказе ал ако платис неморас имати доказе онда су небитни.

ОДГОВОРИТЕ