Србац: У глави овна "пронађен мед"?!

Титула побједника 68. традиционалног такмичења за лажова године општине Србац, које је одржано у Ситнешима, припала је овога пута Виду Бабићу из истог села са причом како се у глави његовог овна смјестио рој пчела које су произвеле мед!

Република Српска 22.06.2015 | 15:37
Србац: У глави овна "пронађен мед"?!

Његов дјед је, наиме, имао неколико овци и старог овна, који се у последње вријеме необично понашао – стално је тресао главом.

„Позвали смо ветеринара, прича Владо, који је препоручио да овну одсјечемо рог. Кад смо то урадили из рога је сукнуо рој пчела, а ован је потом угинуо. Након што смо му одсјекли главу у њој смо пронашли око пет килограма меда“ – испричао је Вид и тиме убједљиво освојио титулу „најлажова“ за 2015. годину и награду – гајбу пива.

Бабић је иначе секретар србачког Удружења лажова, које постоји већ 68 година.
Традиционално, на годишњој скупштини, њих тридесетак редовно се окупља да би уз храну и пиће испричали једни другима занимљиве ловачке и друге приче за које аргументовано тврде да су истините.

Тако мисли и Горко Котараш из Кукуља, који је имао намјеру да на такмичење дође фијакером, али није могао пронаћи кајасе за коње.

„Касније сам примјетио да их је појео мој патак, јер је од њих мислио да су глисте, па сам дошао аутомобилом“, испричао је Котараћ и тако заузео друго мјесто.

За трочлани жири у саставу Владо Турчиновић, Живојин Сувајац и Перо Ђурђевић, занимљива је била и прича Ристе Ракића, који је открио мистерију о томе како се из седам јаја излегло тринаестеро пилића.

„Примјетио сам да крмача која лежи у штали стално грокће, а кад сам је боље погледао видим да „рађа“ пилиће које привија уз себе и доји“, открива тајну шерет Ристо Ракић.

Легенда Удружења лажова и доживотни предсједник 85. годишњи Владо Ракић, звани Папак, с поносом истиче је је ово удружење до 1974. године носило назив „Андрповци“, а када су схватили да то име асоцира на лопове – крадљивце, регистровали су се као Удружење лажова. И тако је настављена традиција.
„Радује ме што нам се прикључују и млађи чланови, које, ипак савјетујемо, да буду поштени и „истину“ свакоме скрешу у лице, јер код нас нема „лажи ни превара“, свакако, на годишњем дружењу – каже старина Папак.

Овај надимак носи од малена, па да не буде забуне, нема никакве везе са новокомпонованим „папцима“ у скупштинским клупама.

(Саво Кесер)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Незнам

22.06.2015 13:48

Може ли неко да ми објасни како се звао прије тај србац мислим прије 92

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јацк

22.06.2015 19:22

1933 је Србац, први назив је Свињар.

Name

Зец

22.06.2015 14:04

Србац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зијад

22.06.2015 16:53

Да је Добрица Цосиц зив и да је он уцествовао на такмицењу за највецег лазова он би сигурно побиједио јер је он уцитељ свима вама.Ми Срби лаземо да би..... лазови сами наставите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

22.06.2015 20:43

Слаба вам је конкуренција да је ту био Миле или Шпирке.... онда би видјели како се лаже

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

22.06.2015 20:51

А зато Баја мисли да има меда на к..цу

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјенерал

23.06.2015 07:13

А да је било Зељке? Да видим ко би победио?

ОДГОВОРИТЕ