Стефановић: О Орићу сада одлучују други

У случају изручења Насера Орића држава је урадила све што је требало и о томе сада одлчују органи других држава, изјавио је Небојша Стефановић, министар полиције Србије.

Србија 22.06.2015 | 13:59
Стефановић: О Орићу сада одлучују други

"Оно што је било до Србије - ми смо урадили. Потврђено је да је оптужница на снази и Министарство правде је тражило изручење. Сада је на органима других држава да одлучују о томе", рекао је Стефановић, а преноси Б92.

"Србија је, прецизирао је, учинила све да неко ко је осумњичен да је починио најтеже злочине и најтежа кривична дјела дође и одговара пред нашим судом", додао је Стефановић.

Министарство правде затражило је јуче од Швајцарске изручење Орића, који је у ухапшен 10. јуна у Берну по српској потјерници због сумње да је извршио ратне злочине.

Уз захтјев за изручење Швајцарској је прослијеђена и пратећа документација у вези са оптужбама за које га терети Тужилаштво за ратне злочине.

Орићу је након хапшења одређен екстрадициони притвор.

Премијер Србије Александар Вучић поручио је поводом хапшења Орића да Србија не смије да одустане од захтјева за његово изручење.

Бивши командант муслиманске војске је након хапшења у Берну изјавио да "одатле у Србију жив неће".

Србија је потјерницу за Орићем расписала 2014, због сумње да је починио кривично дјело ратног злочина над српским становништвом у Сребреници 1992. године.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Серафим

22.06.2015 12:19

СТА САД??? Па цека се да се заврси та церемонија у Сребреници па да злоцинац додје на место свога злоцина али политика се умесала јер се Амери и Немци боје да Ориц не проговори да је добијао од њих, орузје паре и инструкције како и на кој нацин да изврси те злоцине они су када су се умесали мудзахедини направили прави пакао Ориц се са мудзахединима збратио и под његовом командом су изврсени стравицни злоцини. Та одговорност није и не мозе бити појединаца, злоцини су били организовани и под командом Алије изметбегови]а, знаци командна одговорност са највисег врха армије БиХ како се тада за време рата у касаби звала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор

22.06.2015 13:10

Серафим,ниси ти нормалан,иди попи таблете своје и смири се мало прије него сто поцнес дивљати по коментарима и своје фрустрације овде истресати болесник

Name

ЈАЈА

22.06.2015 16:05

Тако је Серафим!!!

Name

Требиње

22.06.2015 22:12

Серафим потпуно се слажем са коментаром.Сада ће га Швајцарци морати вратити али у Босну Бакиру а не у Србију јер су се Амери ту умијешали а Стефановић то не смије рећи већ увија у обланду:ми смо урадили све, није до нас...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

23.06.2015 11:19

У праву си Серафим,видим по минусима да јањицарима не одговара истина.

ОДГОВОРИТЕ