Понижаваје српских жртава 20 година

Предсједник Удружења несталих Сарајевско-романијске регије Милан Мандић појавио се данас пред Судом БиХ, јер су га бошњачка удружења из Сребренице оптужила за новодно ширење расне, вјерске и националне мржње.

Република Српска 22.06.2015 | 12:35
Понижаваје српских жртава 20 година

Мандић је упознат са оптужбом, а његово изјашњавање одгођено је за 10 дана, на његов захтјев, јер је позив за суд добио 18. јуна ове године у послеподневним часовима и није имао времена да припрми одбрани и ангажује правног заступника.

Мандић захтјева и да му се оптужница и позив на суд доставе на ћирилићном писму.

"Породице убијених и несталих Срба двије деценије трпе увреде и понижења од стране бошњачких удружења и званичника", каже Мандић и додаје:

"Републику Српску деценијама називају геноцидном и фашистичком, а нас Србе фашистима и злочинцима. Највећу увреду доживио сам када је на адресу Удружња несталих Сарајевско-романијске регије, али и других удружења, институција Републике Српске и представника Републике Српске у БиХ, стигла,,честитка'' бошњачких удружења за Дан Републике Српске на којој су биле фотографије лешева. Мени је тада прекипјело'', истиче Мандић и тврди да стоји иза ријечи за које га туже:

"Понављам у Сребреници се десио геноцид `92. и `93. године над Србима, а у јулу `95.године догодио се осветнички злочин".

Суђење Милану Мандићу биће настављено 3. јула ове године, а он истиче да ће пресуду прихватити ма каква она била.

(БН ТВ)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Креле

22.06.2015 11:08

Нисам знао да Мандић зна само ћилилицу читати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја ти кажем

22.06.2015 12:31

Стварно си креееллллееее!

Name

ре Креле

22.06.2015 13:56

Ово је само доказ који су гадови у БХ... Као не зна цирилицу, или онај хрватски, или онај казе није босански вец босњацки... Фуј... Како тргујете са 200.000 погинулих у овом рату. Срам вас било све С-Х-Б и остале...

Name

алипасино

22.06.2015 15:06

А ста је било у Сарајеву?

Name

Ненад

22.06.2015 12:06

Морамо покренути Резолуцију о геноциду над Србима у 20.веку. Ватикан је извршио над нама Србима 3 геноцида у једном веку. 1. Први геноцид 1914 године побијено 2/3 Срба. 2. Други геноцид 1945 године Тито језуита је под директном командом Ватикана побио 3 миолиона Срба и 3. Трећи геноцид НАТО 1999 године 19. католичких држава нас је заједно под командом Ватикана засуло са радио активним бомбама да нас КАНЦЕР покоси и да нам семе затру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ненад

22.06.2015 12:22

Заборавио си Грчку И она је у НАТО-у

Name

Серафим

22.06.2015 12:25

Јасеновац је највеци геноцид у историји људског рода. Овај цовек не сме да казе истину. Помирења никада неце бити, јер смо се поново национално наелектрисали сви би пуске да деле правду или да се освете, ко орузје пасе од њега и гине. Помирења нема а и не треба нам боље свако на своју страну као цовек и зена закуну се на вецну љубав дрзави и Богу кад не могу заједно или поцине прељубу у миру се разидју надју нове партнере и даље зиве свој зивот. Тако требамо и ми Срби код Руса и Грка а они кад науце да плацу код Арапа и Папе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

22.06.2015 13:14

Е алал вера што су се коментатори наоштрили .Једни бране а други куде Мандића .Питам се само шта је човек говорио и да ли је вређао некога тим изјавама .То је људи питање .Поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

22.06.2015 15:13

Господо "рекламирајте" своје жртве. У мору свјетских медија нико не чује српски глас, сви чују бошњачки и помало хрватски глас, а Срба нигдје. Идите пред Руссиа Тодаy на интервју или протествујте испред скупштине УН-а у Њојорку пошто ово што се ради над нама већ одавно превазилази државне оквире пошто пројекат "лоши Срби и добри Бошњаци" се креира у Њујорку и Хагу, а ми ни у БиХ се не чујемо. Српски глас ни у БиХ се не чује пошто Бошњаци се не извињавају за злочине над Србима, а и ми им то не тражимо, што је велика грешка од стране нас. Са друге стране Бошњаци, свако јутро буде се свако јутро са двије ријечи: Геноцид и Сребреница и са очима упртим ка Бања Луци. Ми смо им се извинили досад неколико пута, а заузврат ништа, чак су постали и агресивнији него прије. Хајде сад и ми да пред МЗ будемо знатно активнији пошто прве жртве у Сребреници су биле српске, а и убијено је 3000 људи српске националности на том подручју тако да чуди како неки унутар разних ратних удружења у РС нису успјели да изнесу пред свијет и то у доба када већ одавно не може се окривити санкције или незнам ти шта. Губимо медијски рат и за то смо сами криви што нисмо знатно више активнији по том питању. Бошњаци снимише досад најмање 10-15 документарних филмова о својој трагедији у Сребреници, а ми о својој досад само 1, евентуално 2. Да би нас неко сматрао озбиљно морамо дастворимо медијски притисак у свијету. Суд и Тужилаштво БиХ, као и МЗ су на страни Бошњака затошто су ови добро изрекламирали своју традицију па их сада они који су били под утицајем те пропаганде притискају све свјетске инстанце и под њиховим притиском креира се слика. Један од тих који су да кажем насјели на бошњачку пропаганду су богати и утицајни људи. Када би и ми имали своју пропаганду јаку каобошњачка, па ми би смо у најмању руку биполаризовали свјетско јавно мијење, док овако само Русе имамо, а и они нас понекад најбоље не разумију. Покрените се, кроз маркетинг, лобирање. Није јефтино, али није ни скупо, а ефекти су толики да ће вам се вишеструко исплатити. Питајте представнике разних бошњачких удружења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

22.06.2015 20:38

Свака част Мандићу не треба шутјети никоме а поготову ономе ко вријеђа. И браво што си тражио ћирилицу пошто ови што те туже хоће ткз. босански језик на латиници. То Србине

ОДГОВОРИТЕ