Склад позиције и опозиције у Невесињу

Из каменолома Мајдан Бојиште код Невесиња већ годинама се нелегално експлоатише камен који завршва на тржишту Федерације БиХ и Хрватске.

Република Српска 22.06.2015 | 11:51
Склад позиције и опозиције у Невесињу

Поједине фирме из ФБиХ и Републике Српске то раде у прећутном договору са општинским структурама, након чега се камен одвози у ФБиХ гдје се препродаје другим фирмама.

Извор Истине који је желио остати анониман, тврди како у Скупштини општине Невесиње влада склад, те да је само привидан сукуб позиције и опозиције. Он наводи да су већина чланова СДС и СНСД у рођачким везама и да им страначка припадност ни мало не смета.

У врху СДС нису задовољни због блискости начелника Невесиња Момчила Шиљеговића са СНСД на свим нивоима, али због проблема на осталим мјестима немају времена да се позабаве и њиме.

Општина Невесиње је приликом реконструкције трга прије три године за овај посао ангажовала фирму из ФБиХ, која је трг поплочала каменом треће класе, нелегано и без концесије извађеног у каменолому, док је првокласни невесињски камен завршио на тржишту ФБиХ и Хрватске, што је само један од примјера како функционише посао.

Извор: Магазин Истина

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Игор

22.06.2015 10:00

Вец одавно овде ниста није свето. Само ситни, лицни интерес. Неко се прода за 100 марака неко за милион али се ипак прода ... Безкицмењаци и људске оплупине кроје судбину људи на овим проклетим просторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

костуница

22.06.2015 10:18

Шиљеговић је јако добар и поштен човјек, одувијек у првим редовима СДС-а. Часно је одвојевао и у рату. Невесиње има 485 погинулих бораца, много је настрадало и много му пријете, тако да нам не треба да се кољемо међу собом. СНСД ни у којој комбинацији не може имати власт у Невесињу јер су у владајућој коалицији СВЕ странке осим СНСД-а. Зато се они и не буне. Зашто некоме смета што је Шиљеговић подржао отварање нове болнице у Невесињу, па то је нешто најбоље што нам се десило има 50 година! Људи, само нас слога може спасити! Поздрав од гледаоца из Невесиња!

ОДГОВОРИТЕ
Name

војо

22.06.2015 10:40

Минусе на ово могу ударати само Гачани, Фочаци и Требињци који су патолошки љубоморни на нову болницу у Невесињу...

Name

јустице

22.06.2015 11:48

О Сиљеговицевом постењу најбоље говори кампања коју је водио у корист СНСД-а, који је како ви казете, мали и небитан у Невесињу, побиједио убједљиво на прослим изборима. Замисите, молим вас, да је само СНСД у опзицији, а лагано побиједио, имао апсолутну вецину гласова.

Name

Петра

22.06.2015 10:38

У Невесињу су на власти СДС, Социјалистична партија, СРС РС, СРС др Војислав Шешељ, ДНС, једина странка која је у опозицији је СНСД која не представљају никакву опасност за власт, јер је СНСД у Невесињу катастрофа, нико их и не доживљава озбиљно јер су све гори од горег, немају 3 нормална чоека. Шиљеговић је миран и повучен човјек, никад ни у какву аферу није био уплетен, зато је добио огромну подршку народа на изборима. Посланици из Невесиња су Таминџија из СНСД-а и Ристић из Шешељевих радикала, са којима је СДС у коалицији у Невесињу, све је то превише испреплетано да би се ствари гледале тако црно-бијело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

релевантан

22.06.2015 12:29

СНСД у Невесињу није небитан,а то су показали претходни опсти избори..окупили су младе,перспективне и успјесне људе у својим професијама,а политику воде не да би профитирали,и да би зивјели од тога,него да би извукли опстину из дубиозе у којој је сада..а локални избори це управо то показати..а нацелник је постен,радан али нема своје ја и најмање се пита. Окрузен је сироком коалицијом,која га уцјењује и добија оно сто зели..а поплоцавање и одвоз камена је посебна прица која тиња и од које се не види приход,него поједини се богате на основу тога.

Name

Нико

22.06.2015 12:24

Момцило Сиљеговиц је цестит цовјек. Истина је у овом цланку пропустила написати да је у вријеме градње и давања концесија Нацелник Опстине био господин Бранислав Миковиц. Сто се тице склада СНСД И СДС то је оцекивано када су породицно испреплетани и врх и једне и друге странке цине потомци цувених невесињаких удбаских слузбеника који су увијек владали Невесињем саљуци цестите људе на голи оток. О овоме се све зна и цути у Невесињу. Једном струјом руководе једне породице удбаске другом струјом друге. Свако запосљава своју дјецу и брацу једни у јавна предузеца града други у Електропривреду. Видјети само ко је запослен у ова предузеца од лани и јасно це бити све. Ција дјеца и браца. Дијете погинулог борца је све описало у оном писму од неки дан како ствари стоје и ко год вриједи и сколован је бива протјеран из Невесиња ако не припада овим клановима. Зато се град гаси иако има најјаце интелектуалце који су расијани по свијету и сваки покусај утицај тих људи и повратка у Невесиње бива осујецен од стране удбаских власника града. Момцило Сиљеговиц је цовјек изван ове димензије и радо би га скинули и СНСД И СДС ови удбаси али га народ воли због цеститости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

22.06.2015 13:17

Политика "ја теби ти мени" наслеђена од Миковића довела је Шиљеговића у безизлазну ситуацију.Дефицит од 2 милиона је наслеђен.Многи пројекти су под лупом јавности а можда и полиције.Бивши начелник је мудро условио Шиљеговића да прикрије незаконите радње.Из тог разлога је и негативан ревизорски извјештај па немајући куд боље подржавати Милорада и Жељку и надати се да пријаве неће угледати свјетло дана.Камен је посебна прича,станови у Србији,голфови и кеш су привилегија за бившег начелника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

22.06.2015 14:17

Јели то онај шиљеговић што је промовисао Жељку Цвијановић док је Огњен Тадић промовисао СДС у Невесињу!!!???

ОДГОВОРИТЕ
Name

медо

22.06.2015 14:22

Није, то је онај Шиљеговић што је донио побједу СДС-у на прошлим локалним изборима. Жељка (Додик) се сама промовисала тако што је отворила фабрику и болницу у Невесињу.

Name

Невесињац

22.06.2015 14:32

Сиљеговиц је сигурно добар цовјек, а сто се тице постављања камена у средњој улици за малверзације је крив тадасњи нацелник Брано Миковиц. Ниједан пројекат који је опстина финансирала није просао без лицне користи Миковица циме је стекао огромна средства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пратим те

22.06.2015 15:16

Миковиц има стан у невесињу,добио од опстине..има стан у београду,купио га док је био нацелник..кад се поплоцавала улица купио голф 5..прицало се да су му га купили ови из јабланице сто су постсвљали камен..сада је на измисљеној функцији савјетника нацелника и има плату 2800,а уједно је и директор предузеца које се бави вјетроелектранама..докле висе?????

Name

Невесињац

22.06.2015 18:12

Све сто сте навели је назалост истина, изгледа јос три године, до пензије

Name

Милан

22.06.2015 16:07

Мени се цини да је код нас највеци проблем ако неко несто уради кад упоредимо изглед средње улице изглед трга изглед парка код пијаце тротоара према пилани тротоара према брезинама тротоара према гвозду расвете и јос тога онда изгледа да је боље било да је то све остало као и прије само да се тај камен из велези није дирао јер ста да радимо кад нестане тог камена а тај дефицит је огроман па погледајте задузенос опстина у босни где је владао тај моцни снсд у ствари погледајмо задузеност насе дрзаве е ја бих волио да је наса опстина задузена десетинама милиона да у њој зиви десетине милионера да су све улице поплоцане да је позната по љепоти па кредите нека враца ко год хоце је оно сто се направи то не мозе нико однијети

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

22.06.2015 16:17

Милане у потпуност се слазем са тобом пустимо народе странке јер нас оне само свадјају гледајмо ста нам је боље и ста се год уради добро је пустимо прице јер нестаде и Невесиња и Херцеговине

ОДГОВОРИТЕ
Name

невесињац

22.06.2015 19:10

Сиљеговиц јесте вјероватно цестит цовјек, али без икаквог става о било цему. Ухватио се у коло са снсд-ом, вецина сдс-а је незадовољна његовим радом, како у Невесињу тако и у централи странке. Странку је потпуно запоставио, само се намјестају кадрови коалиционих партнера, у канцеларику не мозе да му се уђе а да у њој не сједе Звк, Ристиц, ... и други приљепци који стално условљавају и заправо о свему одлуцују. Поврх свега, ту је стари лисац Миковиц који је Сиљеговицу оставио сваста, али га овај све ово вријеме стити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Камелеон

22.06.2015 21:41

Људи моји,као прво морате знати како неке ставри функционису да бисте уопсте коментарисали.Многи закони и законски прописи ове власти не дају опстинама никаквих инструмената и ингеренција да користе и контролису експлоатацију својих природних ресурса.Свим ресурсима газдује и располазе дрзава,односно министарства.Као посредник и носилац свих активности у процесу концесије је комисија за концесије РС, која све то контролисе и даје сагласност. Сто се тице наведеног мајдана,па ваљда смо сви оцевици да се исти не експлоатисе годинама.Ако на том потезу има неких радњи мозда је то неки приватним мајдан који је тик уз њега и на који људи имају право експлоатације....

ОДГОВОРИТЕ
Name

медо

23.06.2015 10:50

Па и мени није јасно човјече о чему се ради, тај мајдан годинама не ради. :/

Name

Маркиша

23.06.2015 07:27

Момчило Шиљеговић је једини поштен и частити човјек у невесињском СДС-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кике

22.01.2017 00:05

А ста је са Јованом Васиљевицем? Бивсим предсједником СО? Колико је он "постен"

Name

невесиње

23.06.2015 11:29

Ста реци ,а не заплакати? Боли њих брига за ове насе коментаре,они и даље удобно сједе у својим фотељама,и смјескају се овом насем напаценом народу,а по заврсетку радног времена,заједно оду на руцак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

прича се

23.06.2015 21:23

Прича се да је Шиљеговића Миковић добро подмазо

ОДГОВОРИТЕ
Name

локо

17.02.2016 07:49

Миковића треба на ломачу на трг сто је направио

Name

кике

22.01.2017 00:07

А ста је са Јиваном Васиљевицем? Бивсим предсједником СО? Колико је он "постен"?

ОДГОВОРИТЕ