Жена погинула, више од 60 повријеђених

Једна особа је погинула, а више од 60 је повређено у тешкој саобраћајној несрећи у Бубањ Потоку, у Београду, када се преврнуо аутобус пун туриста.

Србија 22.06.2015 | 10:38
Жена погинула, више од 60 повријеђених

Несрећа се догодила јутрос око 04.10 часова, а у аутобусу који је српске туристе враћао са летовања из Грчке налазило се 86 путника, међу њима и много деце.

Како јавља репортер Б92, аутобус је пролетео кроз банкину и зауставио се тек педесетак метара касније, након што је ударио у бетонски зид.

Предњи део возила је потпуно смрскан и очевици кажу да је чудо да нема више страдалих.

Репортер Б92 наводи да се у дужини од око 100 метара на путу и поред пута виде делови аутобуса и ствари из кофера, које су излетеле из возила од силине ударца. Аутобус је преврнут на бок и још није уклоњен.

Портпаролка Хитне помоћи Нада Мацура рекла да је, према досадашњим подацима, 15 до 20 пацијената теже повређено.

У Дечијој клиници у Тиршовој примљено је тринаесторо деце, а петоро је задржано на лечењу.

Једно дете са тешким повредама главе и костију лица налази се на интензивној нези, изјавио је др Зоран Радојичић из Дечије клинике за РТС.

Несрећа се догодила на ауто-путу Ниш - Београд, неколико километара од искључења за Врчин, када је аутобус "Барцино турса" који се враћао из грчклог летовалишта Полихроно из засад неутврђених разлога прешао у зауставну траку, а затим слетео са пута и пробио заштитину ограду.

Аутобус је ишао великом брзином још педесетак метара када је ударио у бетонски зид и преврнуо се на бок.

У Тиршовој очекују још деце

У Тиршовој очекују да ће бити примљено још деце која су била у аутобусу.

Троје деце примљено је на Институт за мајку и дете. Једна девојчица је задржана због повреде скочног зглоба, а остало двоје пуштено је на кућно лечење.

На интензивном одељењу Ургентног центра налази се шесторо пацијената са тешким повредама, који чекају да буду оперисани, изјавио је др Владимир Ђукић из Ургентног центра.

Многи пацијенти су у стабилном стању и они ће бити задржани на Ургентном центру на опсервацији, рекао је др Ђукић.

"Сви лекари, радиолози, ортопеди, неурохирурзи су дошли до пријемне амбуланте, где је обављена тријажа. Медјутим, због тескобних услова у пријемном делу, неке ствари су ишле спорије. Надам се да ћемо и тај део у следећем периоду поправити", рекао је др Ђукић и додао да "Београд дефинитивно захтева већи Ургентни центар".

Директор Ургентног центра др Милика Ашанин прецизирао је да је петоро пацијената примљено у амбуланту реанимације, а да је, од тога, због повреда главе, двоје примљено на одељење неурохирургије.


Један пацијент је примљен у неурохируршки шок, а један пацијент је због тежих повреда ноге, упућен на васкуларну хирургију да би се обавило снимање крвних судова и он ће бити враћен у Ургентни центар, рекао је др Ашанин за РТС. Иначе, на место несреће Хитна помоћ Београд је послала 16 екипа од којих 12 за одрасле, једну педијатријску и три транспортне, прецизирала је Нада Мацура.

У спасавању путника учествовала је и Хитна помоћ Гроцка, која је превезла осам пацијената, Хитна помоћ Врчин која је превезла девет, а београдска Хитна помоћ је превезла 44 повређена пацијента, казала је Мацура.


Укупно је 61 особа превезена у три болничка центра - ВМА, Клиничко болнички центар Земун и Ургентни центар, додала је портпарол Хитне помоћи.

У аутобусу су биле читаве породице и пуно мале деце.


На терену се налазило и седам ватрогасних екипа.

На овом делу пута саобраћај се одвија отежано.

Извор: Б92/РТС/ Агенције

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ми6

22.06.2015 07:55

Веома опасна и теска рута до Грцке, ако се не праве паузе мозе да буде кобан исход.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босс

22.06.2015 09:16

Е то вам је кад не слушате г. Вучића, човјек лепо каже, летујте код нас..Несретни људи...Жалосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

професионални возац ЛКW

22.06.2015 09:20

Зозаци аутобуса су махом бивси кондуктери лоси возаци без искуства у уз то јос су уфурани да су неки мајстори бахати безобразни.зали бозе људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗИЗЗУ

22.06.2015 10:56

Не лупај возе скупе еуро 3 моторе и еуро 4 возе 12 сати на дан. У ЕУ су сад дозвољени само еуро 5 и нови еуро 6 ако не знас наси возаци су најбољи ал нико не мозе робовски зивот поднијети. Нико не зна како је то црн хљеб. Возис 60 људи плата мала. Цовек је заспао сваком се мозе десити у возњи а какви су нам путеви ми смо мајстори возаци најбољи у Европи.

Name

трагедија

22.06.2015 13:58

Велика трагедија..код нас.приватници зеле да.им један возац вози по 20 сати па кад додје до трагедије возац крив..није дзабе закон у ЕУ прописан 4,5 сата возње па 45мин пауза

ОДГОВОРИТЕ