Папас: Атина не жели помоћ ММФ-а

Грчка не жели додатну помоћ од Међународног монетарног фонда /ММФ/ рекао је данас грчки званичник Никос Папас.

Свијет 21.06.2015 | 13:45
Папас: Атина не жели помоћ ММФ-а

"Ја сам један од оних који мисле да ММФ и не треба да буде у Европи. Надам се да ћемо наћи рјешење без њиховог учешћа", рекао је за грчки дневник "Етнос" 

Папас, који је близак сарадник грчког премијера Алексиса Ципраса.

Према његовим ријечима, ММФ није потребан Европи, која може да настави без те институције и њиховог новца.

Од ММФ је затражена помоћ крајем 2009. године када се Грчка више није могла задуживати на међународним тржиштима. ЕУ је, такође, учествовала у финансијској помоћи за Грчку од 240 милијарди евра у замјену за драстичне мјере штедње и реформе.

Већ већ девет мјесеци нема напретка у разговорима Атине и њихових кредитора у вези са посљедњом траншом помоћи од 7,2 милијарди евра.

"Споразум треба да буде једна врста оквира којим би требало да буде враћено повјерење. Не би требало да буде краткорочан јер би то довело до нове несигурности", навео је Папас.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

дивља јабука

21.06.2015 12:34

Тјерај ММФ што даље од куће. Уништили су пола свијета. Они на власти одржавају марионетске владе које за њихов грош упропаштавају цијеле државе. Ако влада посеже за тудјим парама то јест излази из оквира буџета, одмах мора бити отјерана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоли

21.06.2015 12:52

ММФ , тјерајте из насега двориста ! Нек поведу са собом И све невладине организације јер нам само јаде доносе, а добру лову узимају...И јос сваста успут !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додано

21.06.2015 16:06

Мање тросите па вам не треба ММФ,стара је пословица,прузи се онолико колико се мозес покрити

ОДГОВОРИТЕ