СП: ''Орлићи'' јунаци, Жиле и Шапоња, овако виде финале...

Живковић поручује са Новог Зеланда: Не знамо за умор, сачували смо снагу, донећемо вам пехар испред Скупштине! Шапоњић пред Бразил: Знамо им слабе тачке и тог момка из Манчестера, али ми се питамо!

Фудбал 19.06.2015 | 16:45
СП: ''Орлићи'' јунаци, Жиле и Шапоња, овако виде финале...

Можда и најбољи појединац Орлића на Мундијалиту самоуверен пред финале и каже са екипа није исрцпљена иако је играла три меча заредом по 120 минута.

Одбрану Малија је секао као мачем, у досадашњем делу Мундијалита је био најопаснији играч Пауновићевих Орлића и представљаће једно од најјачих оружја Србије у сутрашњем финалу против Бразила.

Андрија Живковић игра у феноменалној форми, а уочи почетка Мундијалита је храбро најављивао борбу за титулу првака света.
„Веровао сам у овакав епилог. Финале сам прогнозирао јер сам знао колико смо квалитетна репрезентација у свим сегментима. Имамо добре играче и стручни штаб. Одлично смо се припремили и знали смо да можемо да догурамо овако далеко. Ипак, финале није крај“, истиче Андрија Живковић у телефонском разговоу за Спортски Журнал.

Брзоного крило Партизана се враћа на полуфинале са афричком селекцијом када је био узрок свих проблема одбране Малија.
„Африканци много трче, имају неколико квалитетних појединаца и добро су нас намучили. Штета је што нисмо постигли још неки гол у првом полувремену. Другачије бисмо онда играли у наставку. најважније је да смо славили, макар поново у продужетку.“

Нема бојазни да је селекција Србије исцпрљена после три узастопна меча у којима је играла продужетке.
„Физички смо одлично припремљени. Имамо увек довољно снаге да сломимо противника када је потребно. Није лако одиграти три пута заредом по 120 минута, али сачували смо снагу и за финале.“

Млади српски ас поштује ривала у финалу, али му не пада на памет да на Бразил гледа као непремостиву препреку.
„За себе могу да кажем да ће то бити највећи меч у досадашњој каријери. Стигли смо до завршнице, али нико и не помишља да је то максимум. Поштујемо Бразилце, поготово због убедљиве победе над Сенегалом у полуфиналу. И ми смо показали много на СП и нема разлога да тако не буде и у финалу. Довољно смо јаки за тријумф и велико славље.“

Меч против Бразила ће бити други за Орлиће на Мундијалиту против неке екипе из Јужне Америке. Први су изгубили од Уругваја...
„Незаслужено смо изгубили од Уругвајаца. Није да нам не одговара јужноамерички стил игре. Промашили смо велики број шанси у првој утакмици и због тога остали без бодова. Били смо и после тог меча пуни смаопоуздања, наредене утакмице су показале да је стартни пораз више био сплет несрећних околности. Надам се да ће нам се против Бразила вратити за пропуштени са Уругвајем.“

Веровао је у титулу и пре одласка „на крај света“, а сада верује у дочек и велику журку на балкону Скупштине града.
„Информација о дочеку је врло брзо дошла до нас. Једва чекамо тај тренутак. Биће то нешто најлепше у ових месец и више дана колико смо на Новом Зеланду. Почаствовани смо огромним признањем, „запећемо“ да освојимо титулу и велики пехар донесемо људима испред Скупштине. Сигуран сам да ће све изгледати спектакуларно“, закључио је Живковић у телефонском разговору за Журнал са Новог Зеланда.

"Пре поласка на пут, када сам видео који су фудбалери добили позив, знао сам да ћемо нешто направити", каже Шапоњић.

Млади нападач Партизана Иван Шапоњић израстао је у правог џокера Вељка Пауновића! Он је голом против Мађара у самој завршници обезбедио нашем тиму продужетке, а дуелу са Малијем постигао је победоносни погодак. У оба наврата ушао је са клупе.

Да ли ће тако бити и у великом финалу остаје да видимо, међутим, Шапоњић сам каже да не размишља о томе, јер је све на селектору. Оно што је битно јесте да је утакмица за титулу првака света пред вратима, сада већ бројимо сате и чекамо спектакл на Новом Зеланду...
"Сан играти финале Светског првенства, па још против Бразила, где ћете боље?! Данас ћемо гледати њихове снимке, слабе тачке и квалитете, односно оно што им је најјаче оружје. До сада смо успели да запазимо да су нам прекиди шанса, јер смо ту јаки, а они мало слабији. Појединачно, чуо сам за тог момка из Манчестер јунајтеда, Переиру, али не треба гледати индивидуално. Заправо, ми гледамо у наше двориште. Најважније је како ми одиграмо, а не цена играча", изјавио је за Ало дан уочи утакмице Шапоњић.

Млади голгетер у први план истиче селектора Вељка Пауновића, за кога каже да је изванредан мотиватор. Такође, породична атмосфера у екипи оно је што се посебно допада Шапоњићу.
"Памтићу доживотно селекторове речи када сам улазио против Мађарске: "Уђи, подигни екипу, дај им ветар у леђа и нагази позтади". Дао сам све од себе, позитивно сам причао и резултат је дошао. Пауновић нам даје много добрих савета".

Пласман у финале Мундијалита, каже, за њега не представља изненађење...
"Пре поласка на пут, када сам видео који су фудбалери добили позив, знао сам да ћемо нешто направити", завршио је Шапоњић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Б.ЛУКА

19.06.2015 15:53

ИДЕМО БРАЦОООО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

самy

19.06.2015 16:48

Тако је идемооооооо Србиииии

ОДГОВОРИТЕ