Ухапшен судија Вишег суда у Београду

Припадници Министарства унутрашњих послова Србије ухапсили су судију београдског Вишег суда чији су иницијали Б.Б, као и З.М.и Ђ.М. из Београда, осумњичене да су извршили кривично дјело трговина утицајем.

Србија 17.06.2015 | 14:02
Ухапшен судија Вишег суда у Београду

Полиција је З.М. и Ђ.М. ухапсила када су покушали да напусте територију Србије на граничном прелазу Хоргош у раним јутарњим часовима, наводи се у данашњем саопштењу МУП-а.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала, ухапсили су судију Вишег суда и још двоје осумњичених у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, у склопу акције за сузбијање корупције, наводи се у саопштењу.

"Блиц" је објавио да је ријеч о 61-годишњем судији Браниславу Блажићу.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да се основано сумња да је Б.Б. већ дуже вријеме коруптивним дјеловањем и коришћењем друштвеног положаја, ради прибављања противправне имовинске користи примио новац и друга материјална добра с циљем утицаја на исход судског поступка који се води против осумњиченог Ђ.М.

Стефановић је оцијенио да је ова акција, као и она од прије два дана, када је ухапшено 29 полицијских службеника, девет царинских службеника и један грађанин, доказ да у Србији нико неће бити заштићен уколико је прекршио закон.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Браво

17.06.2015 13:59

Браво. Само напријед

ОДГОВОРИТЕ