Настављено незакоње у „Пицином парку“

Сага око градње пословног објекта Милета Радишића у Бањалуци се наставља. Направљен је корак даље, па је изграђен и приступни пут објекту предузећа “Гранд Трејд”, који води директно са једне од главних бањалучких улица.

Република Српска 16.06.2015 | 19:00
Настављено незакоње у „Пицином парку“

У ПДП – у тврде да градски одборници нису уопште расправљали нити дали одобрење да се то уврсти у регулациони план градње објекта Гранд трејда.

Према тренутном регулационом плану, приступни пут је требало да иде од стране Медицинске електронике, или поред Жељка Вулића. Како очигледно није хтјела да се диже прашина због пресуде и бијега Милета Радишића, одлучено је да се аутомобилима направи улаз директно са улице Вука Караџића.

У ПДП - у напомињу да су још у марту прошле године поднијели кривичне пријаве како би се испитала комплетна градња објекта у центру Бањалуке.

Ова нелегалност је, кажу, прелила кап у чаши.

Жељко Вулић, који се годинама бори за своју кућу и окућницу против градских власти и Милета Радишића, сумња у добре намјере и није сигуран да се од градње приступног пута поред његове куће, одустало.

Градоначелник Бањалуке поручује да је ова ситуација привремена, и да ће се приступни пут измјестити тамо гдје би и требало да је према регулационом плану.

А када ће се радити по ономе што су сами написали и што је законом прописано, градоначелник није одговорио.

Објекат Гранд Трејда, чија је градња почела 2012. године у центру Бањалуке, изазвао је једне од масовних протеста који су трајали мјесецима због уништавања градског парка.

Оштећена страна у цјелокупном случају био је и Жељко Вулић, који не жели да да своју земљу и кућу, али ни градњу приступног пута поред куће.

На крају Милету Радишићу, власнику Гранд Трејда, пресуђено је три године због трговине акцијама Медицинске електронике, али правда је очигледно заказала, јер је Радишић још у бјекству. А објекат и приступни путеви настављају да се граде, мимо већ прописаних правила.

(БН ТВ)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Бањалучанин

16.06.2015 17:13

Та зграда ће бити срушена. Ту ће бити изградјена аутобуска станица за локалне линије. Миле и компанија ће у затвор, не на три године него на мало дужи службени пут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

16.06.2015 20:59

хаххахах ... замро сам од смјеха...ко це је русити овај Золак и Талиц и Дроњак ... хаххах

Name

глупост

16.06.2015 17:37

Та зграда никада не ће бити срушена.Није важно чија је и коју је градио.Треба конфисковати,а не рушити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

срамно

16.06.2015 17:48

Пуштате такве коментаре да се човјек најежи.Овај коментар Бањалучани је испод сваког људског достојанства.Доста пуштања тако примитивних и рушилачких коментара што је својствено БНТВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ

16.06.2015 18:55

ХОЋЕШ НАМ ТИ МОЖДА ДРЖАТИ ПРЕДАВАЊА О БАЊАЛУЦИ... ИДИ НА РТРС ПА ДРЖИ ПРЕДАВАЊА, ТО И ЈЕСТЕ ВАША ТВ, НИЈЕ БАЊАЛУЧКА

Name

сирогојно

16.06.2015 18:02

Фуј,стидим се сто сам бањалуцанин,,није то висе она бањалука...цао нема висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

К..ев Парк

16.06.2015 19:16

Пицин парк…лол…кад мозе дим сто не мозе и парк…ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

16.06.2015 19:43

Ста је срамно у схилеровој се такве зграде русе.То је позитивно искуство Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гиометар

16.06.2015 20:17

Велки удио у криминалу има Геодетска управа са Деурић Ацом из Хан Пијеска који је главни у тој Управи са сурадницима (браћа му; један у Србији, други у Русији,оба велики бизнисмен блиско послују са Додиком)!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијес

16.06.2015 20:52

Господо, нелегаллност јесте у питању али за све ВАС који сте као протестовали имам питања : Гдје сте били са васим протестима, петицијама и бунама кад годинама исти тај парк није имао ни постену стазу за сетњу, кад су се наркомани из свих насеља окупљалии, нападали зене и дјецу, кад су сприце и празне фласе доцекивале дјецу сутрадан, кад је манијак годинама "ординирао" по истом том парку???!!! Гдје сте били савјесни "градјани"???! Од цијеле те пољане једино ми је зао СТАРОГ ХРАСТА. Према томе тисина тамо! Објекат це остати граду, неце га Миле однијети са собом у гроб!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

16.06.2015 22:00

Није памет скупа,само је нема за купити.

Name

модрицанин

16.06.2015 21:12

Ви сто паметујете за русење немате појма.. ако то пропадне зар није боље улозит коју пару и направит место корисно...сви знате русит па о5 бацат паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За младе

16.06.2015 21:52

У складу с именом ту су некад радиле обртице најстаријег заната. Они остисле, а име остало.

ОДГОВОРИТЕ