Након 13 мјесеци у ријеци пронашао "голфа"

Црвени "голф двојка", власништво Синише Старчевића, на сувом се нашао након 13 мјесеци од како је у налету водене масе у мајској поплави прошле године потонуо са ивице моста у добојском насељу Баре.

Република Српска 16.06.2015 | 18:45
Након 13 мјесеци у ријеци пронашао "голфа"

"Иако су ми говорили да је ријека Босна ауто однијела чак до Шамца, нисам губио наду да ћу га пронаћи. Прије 18 година увезао сам га из Њемачке и захваљујући њему преживљавали смо некако и ја и моја породица", рекао је Старчевић Срни, док је багер из корита извлачио аутомобил.

Старчевић, који је дугогодишњи рибар, одазвао се прошле године позиву Цивилне заштите да заједно са пријатељима чамцем помогне у евакуацији и снабдијевању грађана насеља Баре који су били угрожени поплавом.

"Тог 15. маја прешао сам `голфом` мост из правца Кожуха. Напријед се није могло јер је вода већ поплавила другу страну, а убрзо ни назад, тако да сам ауто оставио уз саму ивицу моста, са којег га је бујица однијела заједно са мостом", присјећа се Старчевић.

Од губитка аутомобила, каже он, у том тренутку теже му је пало што је беспомоћан слушао запомагање и дозивање у помоћ становника чије су куће биле поплављене.

Старчевић каже и да није губио наду да ће пронаћи аутомобил, и наводи да је годину дана чамцем пловио око и изнад возила, а уочио га је прије 10 дана.

"Рибари су говорили да је виђен код Модриче и Шамца. Сва наведена мјеста сам обишао проналазећи по који црвени дио туђих возила. И ето, био сам увјерен да ћу га наћи, и то баш на овом терену, око 300 метара од моста", рекао је Старчевић.

Захваљујући ниском водостају из воде је вирио дио црвеног крова, што су касније потврдили и рибари који су мјесто обилазили чамцима.

Старчевић, за којег је црвени голф "двојка" више од аута, каже да ће сада морати да га се ријеши.
"Мораћу га се ријешити, нешто у отпад, а нешто у дијелове", каже Синиша.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

рокy

16.06.2015 08:51

Бас ми је зао цовјека и сам сам возац знам како бих се осјецао на његовом мијесту, стета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

институција

16.06.2015 09:06

Ста ти је Голф.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

16.06.2015 22:21

Поштен човјек пошао другима у невољи да помогне, због своје доброте остао без аута.Можда би ми са портала могли да покренемо акцију да помогнемо човјеку,ако му ми не помогнемо дрекавац и "фактички" сигурно неће.

ОДГОВОРИТЕ