Србију уцјењују Косовом

Премијер Александар Вучић рекао је на Европском форуму Вахау, у Аустрији, да Србију уцјењују Косовом.

Србија 14.06.2015 | 19:57
Србију уцјењују Косовом

Вучић је истакао да је приоритет Србије да очува стабилност у региону, јер све предузете економске мјере неће показати резултате без очувања регионалне стабилности, те критиковао што поједине земље Београд уцјењују Косовом.

Премијер Србије је у говору на Европском форуму Вахау, у Аустрији, упозорио да је по питању стабилности региона доста забрињавајућих сигнала, те догађаја који су много већи проблем од оног између Срба и Албанаца.



Ипак, указао је, Србију уцјењују Косовом.

"Скриниг процес је завршен, али и даље није отворено нити једно једино поглавље, јер неке земље у Европи чекају да се заврше неке ствари око Косова", примијетио је Вучић.

Он је указао да је послије Бриселског споразума у дијалогу са Приштином потписано још низ договора, наводећи као примјер договор о правосуђу, који је, како је рекао, био тежи за Србију од Бриселског споразума.

"Посебно ме забрињава једна ствар, а то је регионална стабилност, у коју је Србија много инвестирала", истакао је премијер.

Он је у прилог томе подсјетио да је недавно у Македонији, на седам сати удаљености од Србије, погинуло 28 људи, те примијетио да би желио да види више стабилности у Босни и Херцеговини.

"То су већи проблеми од оног између Срба и Албанаца, иако је тај однос веома комплексан и није лако дефинисати и решити све проблеме", подвукао је он.

Такође је критиковао неумјесне изјаве појединих политичара из сусједства, рекавши да је Србија имала најмање "глупих изјава у региону", те указујући да је на Балкану, као што се видјело, потребна само једна иницијална каписла да дође до сукоба.

Извор: Агенције

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Кос-Мет

14.06.2015 14:15

Кос-Мет је изгубљен 1999. године након уласка Милошевићевих полицајаца са тешким наоружањем. Дали случајно или не сви Албанци су се без борбе повукли према Македонији и Албанији остављајући празан простор иза себе, након чега је услиједила НАТО интервенција и поновни повратак Албанаца на своја огњишта. Сада је за све касно и било који политичар неће моћи промијенити тренутно стање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кириленко

14.06.2015 14:29

Некад Вуциц казе, има притисака некад нема.По потреби се соли оно сто смо давно скували и јос једемо.Као сто се Дјокиц не пита око електропривреде тако и Вуциц око Косова. Ста Америка казе око Косова тако це бити,назалост. Мада Вуцицу скидам капу због напора у спољној политици Србије,и идејама, као и последњој да градјани летују у својој земљи.Додик нема такав капацитет патритизма и емпатије.осим на провидној демагогији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јесте

14.06.2015 19:51

Бас добар потез позива сиротињу да летује у својој земљи а гузоње И њихова деца да летају по Еуропе у луксузним хотелима да тросе дневно на хиљаде еура из народне касе. Е бас ми је то неки добар потез позива народ да би он скупио паре да плати пензије то је висе него јадно сто се мене тице.

Name

Гаврило

14.06.2015 14:30

Ми се монструмима из Ватикана не можемо додворити ! Није нама услов одкидање Косова и Метохије. А затим и Северне Србије (Читај: Српски топоним Војводина). Нама је услов свих услова Календар католички. Али календар само као метафора. Нама је услов крваве шапе из Ватикана да пређемо на лопату и да се лопатамо као Румуни и Бугари и да уђемо у НАТО (Читај: Католички земаљски пакао),па да широм света убијамо људе ради отимања ресурса. Ми морамо Декретом укинути католички модел власти и поставити Високог представника управља са нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вулин

14.06.2015 15:35

Јел ово Гаврило Принцип

Name

Око соколово

14.06.2015 14:57

Није могуће!, а шта је с твојим ауторитетом Вучко?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

14.06.2015 15:46

Није нама ни Вуциц ни Америка ни Ватикан који јос није признао Косово крив сто је Република Српска синоним за криминал,корупцију и зељу да скоро милион Срба исели се из овог ентитета. отворено реци, Срби на власти уз доказе направисе висе стете Србима од свих Ватикана и Амерка заједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Девијант

15.06.2015 04:20

Браво, бас тако.

Name

ЈА

14.06.2015 18:55

Узеце они вама Косово,дио Макединије,дио Црне Горе,па мало Србије и готова кw Велика Албанија!Ста се томе чудите???То је свима вама било јасно од самога почетка!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Кос-Мет

14.06.2015 19:04

Нису Милосевицеви полицајци усли они су били на Косову од прије,а друго сиптари се нису вратили на своја огњиста него на отету територију од стране фасиста сто се зове окупација,и треце сиптарска огњиста су по сумама и брдима Албаније на Косову су захваљујуци устаси Јози

ОДГОВОРИТЕ
Name

јесте

14.06.2015 19:54

Бас добар потез позива сиротињу да летује у својој земљи а гузоње И њихова деца да летају по Еуропе у луксузним хотелима да тросе дневно на хиљаде еура из народне касе.Е бас ми је то неки добар потез позива народ да би он скупио паре да плати пензије то је висе него јадно сто се мене тице.