Тешко болесна Исидора Бјелица - Помозите

Да здрав човек има хиљаду жеља, а болестан само једну - да оздрави, доказ је списатељица Исидора Бјелица, која се до последњег атома бори да победи тумор који јој се недавно трећи пут вратио. Како би платила завршне терапије у Швајцарској, она је принуђена да продаје највеће богатство, које је годинама скупљала на својим путовањима - своју импозантну библиотеку.

Србија 13.06.2015 | 18:15
Тешко болесна Исидора Бјелица - Помозите

- Због неопходне завршне терапије у иностранству продајемо нашу библиотеку, састављену од 3.000 ретких књига. Хитно - поручила је ова храбра жена, која би већ у уторак морала да буде примљена на лечење у иностранство.

Она објашњава да би ове терапије биле кључни корак у њеном оздрављењу.

- Ако сада, када сам на ивици потпуног излечења, не одем на ту инсулинску хемотерапију, све ће се вратити... У Србији више не могу да примам терапију јер имам језиве алергије и интоксикацију. На корак сам да се скроз извучем, па просто морам наћи начин за ово кратко време - објашњава Бјелица.

- Већ смо продали део библиотеке, остало ћемо преко анитиквара пробати, али то неће бити довољно за укупне трошкове - каже Исидора, којој је свака врста помоћи у овом тренутку добродошла, а она ће нам узвратити књигама које ће наредних година писати.

- Резултат скенера ми је сада добар, све се повукло. Када бих сада могла да одем на ту терапију са мањим дозама које раде у Швајцарској, имала бих шансу да се извучем и да те микрочестице канцера буду убијене - нада се позната књижевница.

Њена нова животна борба почела је пре месец и по дана када су тумор маркери показали да је канцер поново напао њен организам. Иако је пре две године извадила јајнике, материцу и трбушну марамицу, опака болест се вратила. Ипак, решена је да добије и ову нову битку.

- Победила сам тај ужас два пута, победићу и трећи. Ако буде требало, победићу и 50. пут. Неће ме тај ужас одвојити од моје деце - рекла је Исидора!“ убрзо након што су анализе по трећи пут показале лоше резултате.

Породица као највећа подршка

Исидорин супруг Небојша Пајкић и деца Вила и Лав највећа су јој подршка и подстрек да победи опаку болест. Она никада од њих није крила озбиљност здравствене ситуације у којој се нашла.

- Сада више ценим време, грлим своје дете на потпуно другачији начин. Сатима седим поред кревета моје Виле и уживам само да је гледам. Подршка најближих је изузетно важна за оздрављење, тај процес подразумева много разговора, разумевања и, наравно, изузетно тешких ситуација. Ово је и за њих шанса, као и за мене, да постанемо бољи људи и остваримо дубљи однос - истакла је списатељица у једном од интервјуа након прве добијене битке. Тада није ни слутила да ће морати изнова да се бори.

(Ало)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

дивце

13.06.2015 17:01

Хитно под Острог, слава му и милост Светом Василију Остроском. Каква Свајцарска, какве терапије, нека вам се драги Господ смилује и подари здравље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И Бог воли здрав разум

13.06.2015 19:07

Питање за Дивце.Засто је Бог дозволио да се разболи и да нема новца за операцију?Осим ога на мјеста ходоцасца долазе људи са разним болестима тако да мозе јос неку болест да заради.Истразивања нису потврдила то да на мјестима ходоцасца људи оздрављују.

Name

сасарс

14.06.2015 06:02

Дивце... Када огладнис идеш ли у фрижидер или под Острог? Слава и Милост, светом Василији, али то што ти пишеш, нормалан човјек тешко да би могао написати...

Name

мисхко

13.06.2015 19:41

Исидора је из познате,угледне и богате породице,надам се да це оздравити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленка

13.06.2015 21:45

Исидори зелим да оздрави и све покуса и уцини за своју срецу и здравље.Позитивне мисли нас препороде.

Name

Цццц

14.06.2015 07:42

Знаци ли то ако није из угледне и богате породице да не теба да оздрави?

Name

дивце

13.06.2015 20:05

У сваком од нас лези нека болест само је питање када це се покренути и дали це се и кад оздравити или неце а сто се богомоља тице а нароцито Острога зиви сам свиједок оздрављења слава му и милост а владика Велимировиц има прицу о богатом цовјеку био је скрт силан никада са комсијама да се поцасти и поразговара свима дрзао предавања о свом успјеху улагао у драгоцјености итд неки га старац упита а ста це ти толико богатство а богати цовјек силни одговара ако се кад разболим да могу да се лијецим у најбољим клиникама и доде болест одосе паре за докторе и све богатство а болест се продузи на крају је умро да није имао новца ни за мртвацки сандук вец га је комсилук и опстина сахранила ја вас не могу нити хоцу убједивати да је све у бозијим рукама процитајте коју књигу владике Велимировица, оца Тадеја, обидите који манастир мозда се покајете сто сте ми такво питање поставили какве су нам мисли такав нам је зивот поздрав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

13.06.2015 22:26

Господји је потребна помоц, молим БН телевизју да покрену акцију за прикупљање помоци за лијецење Исидоре. Ако до сада нисмо пали на неком испиту онда је то испит из хуманости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

детаљна

15.06.2015 07:07

Све што написа обишла моја драга сестра од теке и ништа помогло јој није. На срећу и захвалу нашим лекарима, оздравила и ево вец своју децу добила. Манте се тих врацбина - нико у том Острогу ако је болестан отисао оздравио није. Исидора је на правом месту за оздрављење те јој исто и желим.

Name

мира

15.06.2015 11:18

Прво да се провери да ли је ова особа заиста болесна. Да не испада да плаца луди народ за јос сесира, сафарија и крстарења са којих це се вратити цудесно излецена да би о томе прицала док стрика царапе у некој емисији.

Name

ре дивце

14.06.2015 06:49

По броју минуса, видљиво је ко су најватренији коментатори на овом порталу а то су "кликxовиСрби"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Комшић

15.06.2015 14:23

Ја сам то одавно примјетио.

Name

Грго

14.06.2015 09:52

Знате ста .Бојим се ако не дај бозе падне у постељу Сабан Саулиц да це тразити да се помогне том пјевацу а цитамо ових дана уселице се у вилу од милион евра.Знате ста хоцу да казем?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

15.06.2015 19:35

Да, и ја саветујем књизевници да иде у Манастир Острог.јер сам и сам излецен у тој светињи. Инаце велика подрска за Исидору. Зелим јој брзо оздрављење и знам да це оздравити. Инаце процитао сам оба дела Спаса и могу реци да сам одусевљен,како стилом тако и занимљивом прицом. Исидорина књига је кљуц мотивације за болесне али и за здраве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирјана симић

08.07.2015 19:19

Драга Исидоро, молим се за тебе и део своје енергије ти шаљем да се бориш и оздравиш, успећеш јер и Бог је са тобом јер ти верујеш, надаш се и спаситељ је БОГ.СКРУШЕНОГ СРЦА И ДУШЕ МОЛИ СЕ И НЕЋЕШ БИТИ НАПУШТЕНА.

ОДГОВОРИТЕ