Џеб Буш: Ако будем предсједник појачаћу агресију на Русију

Амерички председнички кандидат из редова Републиканске странке Џеб Буш упозорио је данас Русију да, уколико он постане председник САД, његова земља ће интензивирати одговор на агресију руског председника Владимира Путина, посебно у Украјини и на истоку Европе.

Свијет 09.06.2015 | 22:45
Џеб Буш: Ако будем предсједник појачаћу агресију на Русију

Буш је у говору који је данас одржао на економској конференцији у Берлину поставио питање: "Ко може да сумња да ће Русија радити шта јој је воља уколико нико не буде реаговао на агресију?", пренела је агенција АП.

"Путин мора унапред да зна да ће његове акције наићи на последице, зато што је он немилосрдни прагматичар који ће вршити притисак док му неко не одоговори истом мером", навео је Џеб Буш.

Он је такође критиковао смањење америчког војног буџета, које је назвао драматичним, и додао да је тај потез умањио кредибилитет снага САД баш у време кад се званични Вашингтон и његови савезници суочавају са претњама у источној Европи и другде у свету.

"Наше савезништво, наша солидарност и наше акције су од кључног значаја ако желимо да очувамо основне принципе нашег међународног поретка, поретка за чију су изградњу слободне нације толико много жртвовале", истакао је Буш, који би следећег понедељка у Мајамију требало званично да објави своју кандидатуру на изборима за председника САД 2016. године.

Он је додао да ће, ако постане председник, обезбедити да "Украјини, једној сувереној европској земљи, буде омогућено да изабере свој сопствени пут, не износећи детаље како то планира да уради, истиче АП.

Буш, син једног и брат другог бившег председника САД и бивши гувернер Флориде, такође је позвао на продубљење економских и безбедносних веза са источноевропским земљама које би, како сматра Запад и САД, могле да буду угрожене од стране Русије.

"Русија мора да поштује суверенитет свих својих суседа", истакао је Џеб Буш, који се ове недеље налази у вишедневној посети Европи, током које ће посетити и Пољску и Естонију.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

дивља јабука

09.06.2015 20:55

"Буш, син једног и брат другог бившег председника САД и бивши гувернер Флориде..." Нисам знао да је код њих у политици исто као у Федерацији БиХ. И код њих се функције наследјују...

ОДГОВОРИТЕ
Name

роки

09.06.2015 21:00

Е бас да хоце ова БУСА доци да се једном заврси ова заје+анција, око боја , ста је црно, а ста бијело. Само да хоце како прије новембра, док не би ударио какав веци астероид у земљу па нецемо тај мец гледати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

игор

09.06.2015 21:10

Који председник то треба у затвор одма ако му се ратује нека узме орузје и нек иде сам, кода је америма стало до истоцне европа. Сви су гледали балкан 92-95 маму им а праве се нека полиција планете

ОДГОВОРИТЕ
Name

Случајни пролазник

10.06.2015 00:33

Ови "бушови" као овца Доли. К'о јаје јајету... У сваком погледу. Може бит' клонирање одавно ушло у употребу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

10.06.2015 08:40

Ма готов си, не вриједи напасти Русију. Русија чека да заврши причу Америка и ЕУ то је крај. Биће слобода а то је Русији велики спас. Живјела Русија и Србија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

10.06.2015 14:59

Замисли ти то! Само они могу бити агресивни! У цилизовановим земљама сила је задњи начин који се користи а не први. Човјек је зрео за психијатрије или депортацију на Марс одакле је изгледа и дошао. Губи компас.

ОДГОВОРИТЕ