Овако се спремају најукусније прженице

Погледајте 6 савета који ће вам помоћи да направите перфектне и укусне прженице.

Занимљивости 06.06.2015 | 12:20
Овако се спремају најукусније прженице

Похован хлеб је одличан избор за доручак или вечеру и одлично се слаже с разним намазима.

Ово су савети за припрему најукуснијих прженица.

1. Не претерујте са млеком

Немојте претеривати у додавању млека јајима. Тако се јаја неће добро испржити, па ћете добити гњецаве прженице. Најбоље прженице су оне које имају суву површину и хрскаве крајеве.

2. Добро промешајте јаја и млеко

Сигурно не желите да се на прженицама јасно виде делови беланаца. Због тога добро промешајте јаја, ставите мало млека и зачине.

3. Одаберите прави хлеб

Ако су вам кришке хлеба превише танке могу да се распадну у току утапања у мешавину јаја и млека. Уколико су предебеле, средина кришки неће упити смесу од јаја. Зато је добро да вам кришка хлеба буде дебљине до 2 центиметра.

4. Умочите хлеб довољно у мешавину јаја и млека

Немојте само на брзину умочити хлеб пре пржења. Потребно је да добро упије јаја како би прженица била мекана и сочна изнутра.

5. Добро подесите температуру пржења

Ако је температура прејака, прженице ће бити хрскаве споља, а унутра се неће довољно испржити. А ако пржите на ниској температури, хлеб ће се исушити и нећете добити сочне прженице.

6. Добро загрејте уље

Када спустите прженицу у уље које није довољно врело, смеса с јајима ће се разлити и добићете прженице не баш лепог облика. Када је температура одговарајућа, јаја ће одмах пожети да се прже.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар