Три труднице пред порођај изгубиле бебе

Три труднице из Куцуре код Врбаса у Србији изгубиле су ових дана бебе пред сам порођај.

Србија 06.06.2015 | 09:00
Три труднице пред порођај изгубиле бебе

Породица Татјане Мученски ангажовала је адвоката ради подношења тужбе против болнице у Врбасу.

- Татјани су била одређена два термина за порођај - 26. мај и 10. јун. У недељу, 31. маја, није јој било добро, па је муж превезао у болницу у Врбасу, где су је снимили и послали кући, иако је имала контракције. Снимак је показао да је дете у реду. У понедељак се поновило исто. Враћена је кући, иако је осећала да се беба у стомаку покреће слабије него претходних дана. Најзад је у уторак, 2. јуна, трећи лекар одлучио да је задржи у болници, али у среду, кад није био дежуран, Татјана је изгубила бебу сат времена пошто смо код ње били у посети. Пре тога је ћеркици од три године дала да по стомаку поглади брата - испричала је Татјанина свекрва Марија Мученски.

Она каже да је Татјана водила здрав живот и у потпуности била посвећена трудноћи.

- Ишла је редовно на прегледе и све је било у реду до 3. јуна, кад је констатовано да дете нема пулс. На патологији је утврђено да је беба била здрава, али се угушила у плодовој води. Како су лекари допустили да се то догоди - пита очајна свекрва.

Директор Опште болнице у Врбасу др Јован Јањић донео је у петак одлуку да стална комисија болнице спроведе унутрашњи надзор о току лечења Татјане Мученски.

- Док комисија не заврши посао, не можемо дати конкретну оцену да ли је било пропуста - изјавио је др Јањић.

Катарина Новта и Данијела Маљик, такође, због компликација уочи порођаја, из врбаске болнице биле су пребачене у породилиште у Новом Саду, где нису дочекале принову.

НЕМАР НЕ СМЕ ДА СЕ ТОЛЕРИШЕ

- Не желимо никакву материјалну надокнаду, него само да се утврди одговорност и да то буде поука да такав немар у болници не сме да се толерише - каже Марија Мученски.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар