Угрожени подаци четири милиона ФБИ агената

Агенција америчке владе која чува и управља подацима о федералним службеницима (ОПМ) саопштила је данас да су због пропуста у сајбер безбедности угрожени подаци четири милиона људи.

Свијет 05.06.2015 | 08:40
Угрожени подаци четири милиона ФБИ агената

ОПМ је саопштила да су због овог пропуста угрожени подаци садашњих и бивших запослених у федералним службама, јавио је Ројтерс.

Амерички званичници сумњају да је овај сајбер напад потекао у Кини, наводе амерички медији.

У међувремену, један амерички званичник је потврдио да се верује да иза тог напада стоји страни фактор или нека страна влада.

Неименовани званичник није желео ни да потврди ни да демантује да је Кина главни осумњичени за напад.

Пропуст у сајбер безбедности је уочен пре око две седмице и од тада се води истрага о том случају, додао је званичник, преноси Ројтерс.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

дивља јабука

05.06.2015 07:36

Зар је толико криминалаца у САДу да само у ФБИ морају имати 4 милиона агената? А ја мислио, то нека фина држава...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тотал цонтрол

05.06.2015 07:48

САД је потпуно иста као Русија у доба Стаљина. То је масинерија која креира мисљења и оне неподобне казњава. Америка за нас су људи који тамо малтене гладују да би несто донијели родбини. То је сарена паралаза или како казу Босњаци Америка-цемерика. 9/11 нема апсолутно ниста с тим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

06.06.2015 06:54

Види ти њих.Како цвиле кад су они у питању а по њиховом је потпуно у реду да они контролису податке људи сиром света.Нису свесни да је све могуце и да се све враца.

ОДГОВОРИТЕ