Нацистима исплаћено 20 милиона долара

Ратни злочинци нацистичке Немачке подигли су у виду пензија и других социјалних давања 20,2 милиона долара, истакла је администрација социјалног осигурања САД-а.

Свијет 31.05.2015 | 13:31
Нацистима исплаћено 20 милиона долара

Новац је исплаћен некадашњим припадницима СС-а и других формација, којих има више од 130 и за које се сумња да су учествовали у злочинима Трећег рајха током Другог светског рата, преноси Бета.

У извештају се наводи да је око 5,7 милиона долара исплаћено појединцима који су депортовани а за које је утврђено да су учествовали у нацистичким прогонима.

Људима који нису депортовани, али за које постоји сумња да су сарађивали са нацистима у периоду када су милиони Јевреја страдали у холокаусту, исплаћено је преосталих 14,5 милиона долара.

Пре седам месеци откривено је да је Министарство правде искористило рупе у закону и понудило осумњиченим ратним злочинцима да напусте САД пре поступка депортације са правом задржавања пензија, истакнуто је истрагом АП-а.

Извор: Бета

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вријеме разума

31.05.2015 20:37

Ваљда су видјели старце у дотицним. Ја иако имам цудно поријекло видим у свима прво људе, а потом све друго. Знаци, Американцу су пустили старце да оду. Посто су били престари и без средстава допустли су им да узму те пензије. Залосна је дрзава која лови старце ма ко да су.

ОДГОВОРИТЕ