Москва објавила своју "црну листу"

Москва је објавила црну листу на којој се налазе политичари из ЕУ којима је забрањен улазак у Русију као одговор на европске санкције уведене због Крима и Украјине, изјавио је данас холандски премијер Марк Руте.

Свијет 29.05.2015 | 22:42
Москва објавила своју "црну листу"

"Москва је јуче разним Амбасадама ЕУ предала листу са именима особа које више не могу да уђу у Русију", рекао је Руте, наводећи да су наведена и имена два посланика из холандског и једног из Европског парламента.

Руте истиче да је Москва објавила листу, на којој се, према појединим извјештајима, налази између 80 и 90 имена као одговор на санкције и забране путовања уведеним након присаједињења Крима и наводне умијешаности у дешавања на истоку Украјине.

Из Европске дипломатске службе саопштено је да је Русија у протеклих неколико мјесеци забранила улазак за неколико европских званичника, али до сада није предала листу.

"Узели смо у обзир да су руске власти донијеле одлуку да подијеле листу. Немамо никакве информације о правној основи, критеријуму и процесу", истиче се у саопштењу из Брисела.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

???

29.05.2015 20:29

Назалост све гора И гора ситуација у свијету. Америка нема намјеру да се заустави, кидисе ли кидисе! Нека је Русија одговорила,било је И вријеме. Лицно ми је доста њихове демо(н)кратије И њихових ЛГБ производа попут конците И слицних.Униставају нам породице на све нацине И не бирају ни вјеру ни нацију,ми смо за њих потросна роба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни

29.05.2015 21:09

Ако ако, да се зна. Ма доста је више било. Једино ћете моћи још код нас да долазите, мало да баханалишете. Ми смо као створени за то, провод и баханалије, а кад се отрезнимо видимо у каквим смо го.нима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

30.05.2015 00:47

Сјетимо се 90 сетих . Русија је била на кољенима , задужени код Европе , сви хоће да се отцјепе . А , ови знају занат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

30.05.2015 07:13

Брисел, а гдје је правна основа да ви неком уводите санкције кад се год Америци дигне? Крајње је вријеме да се сви поставите на мјесто које вам припада! Ето вам сиптара и јада из ИД-а па да видим како цете са њима сад изаци на крај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

30.05.2015 11:09

Шта ће им правни основ? Доста је више западних говнароша. Путин их је превео жедне преко воде, а сада им иде много дубља. Уфурали су се пуно да су још увјек најјачи, чак имају стратегију да истовремено нападну Русију и Кину. Потез очајника који су већ у живом блату до грла. Сада ће их само мало притиснути Руси и Кинези...

ОДГОВОРИТЕ