Паркинг казне из Бијељине стижу и у иностранство

Дирекција за изградњу и развој града, служба за управљање јавним паркиралиштима Града Бијељина, је прва служба за наплату паркинга у БиХ која је покренула наплату прекршаја преко ЕПЦ система, док у Србији 80% паркинг система ради преко ЕПЦ-а.

Република Српска 29.05.2015 | 07:32
Паркинг казне из Бијељине стижу и у иностранство

Власници регистарске таблице који нису плаћали паркинг казне по неколико мјесеци док су били на одмору у Бијељини, Служба за јавна паркиралишта града им шаље на кућну адресу у иностранство. Ова процедура је почела да се примјењује у назад годину дана, када је пуномоћ и потписана са Еуро Паркинг Цоллецтион плц (‘ЕПЦ’) у Лондону. 

Шаље се у све земље Европе. Трошкови казне се обрачунавају сходно земљи у коју се шаље казна, јер приступ подацима није исти за све земље, па то и утиче на цијену саме казне. Град Бијељина потражује својих 10 КМ (око 5 еура) док ЕПЦ наплаћује остале трошкове, речено је за портал ИнфоБијељина.

Због повећања међународног саобраћаја аутомобилима и великог броја саобраћајних прекршаја у иностранству које су починила возила регистрована у иностранству или возила регистрована изван државе где је дошло до прекршаја, Еуро Паркинг Цоллецтион плц (‘ЕПЦ’) је овлашћен од стране различитих организација издавача у цијелој Европи да дјелују у њихово име у администрацији издавања обавјештења о казни.

Као међународни путник, морате да поштујете правила и законе државе коју посјећујете, укључујући саобраћајна правила. ЕПЦ је овлашћен да вам помогне у томе да се побринете да се према свим домаћим и страним возачима понаша једнако и да у случају кршења домаћих правила и посљедичних казни имају могућност плаћања у својој локалној валути у држави пребивалишта. Све детаљније информације можете добити на званичном сајту - хттпс://www.епцплц.цом

Када је ријеч за подручје Града Бијељина и домаће возаче, из Дирекције напомињу да санкције предвиђау блокаду возила у случају неплаћања 3-5 казни, док у случају преко пет и више казни, предмет се шаље на суд, речено је на крају разговора за наш портал.

(ИНФО БН)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Системас

29.05.2015 06:03

Тако и треба, да наси гастоси не мисле висе да су свемоцни !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

гастос

29.05.2015 09:12

Наравно да смо свемоцни ... паркирам се где хоцу и како хоцу за мизерну цену од 5еура

Name

#гастос

29.05.2015 15:27

А онда идес у Њемацкој радитит сат времена да зарадис тих 5 еура.

Name

објективос

30.05.2015 07:26

Мозда би добро било да ти "гастоси" висе не долазе у посету.Крајње неукусно,колико нетрпељивости према "гастосима"избија из твог коментара,драги системас.

Name

семберац

29.05.2015 06:11

Љубомора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЛЦ

29.05.2015 06:14

Примјетите ПЛЦ у имену Еуро паркинг цоллецтион фирме. У преводу је то приватна д.о.о фирма, можда неко од политичара са ових простора има удјеле? Иначе, формално правно, могу да им пљуну под прозор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Триса

29.05.2015 06:21

Јел се плаца казна и за ону њиву иза робне куце?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

29.05.2015 06:40

Срамота!Они сам још једини улагач и фактор финансијске стабилности,јер кад они додју све живне!А ми се упорно трудимо да има згадимо овај простор!За тричаве новце да навлачимо јаз,не иде!Боље је одмах реаговати и нека патриота наплати,а не да сједи у хладу у вреба кад никог нема па качи за брисач!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

29.05.2015 07:18

Ја сам за опцију да при излазку из земље се наплаћује казна на граничном рачунару свакако региструју сваки улаз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспорац

29.05.2015 08:06

Подржавам. Сасвим исправно. И треба да се плаћа паркинг. Овдје такође нема паркирања за џабе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вирус

30.05.2015 07:20

Опет удри по гастарбајту, да се наплацивати треба и на овај нацин ок, али док градске барабе паркују у пјесацкој и свугде где им одговара, а полиција окреце главу ово ми дјелује биједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

видовита данијела

30.05.2015 21:12

Ето обогатит цете се за пар нафураних сељака који додју у Бијелнину да провозају татин ауто и показу да не возе висе у зивоту само трактор...мислим да је боље ипак казњавати локалне возаце који ниста мање бахато и неправилно не паркирају...а не - нецу оног " голфа " то ми је родјак, нецу оног ( опет " голфа " ) добар ми је то комсија...ако је закон онда је закон за све...али у беззакоњу је ипак мало другације зар не?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

31.05.2015 05:24

Бас лепо.Наса стара изрека казе,"где се двоје свадјају треци користи гузву".У овој прици це опет највисе профитирати тамо неки у Лондону. Бијељину це осетно дијаспора заобилазити, због тога у великом луку,изгубице тренутно,једини извор пара.Погресна паркирања це мозда и даље да буду "главни" али домаци проблем.Имам утисак да неки градови имају огромних проблема са дијаспором,мозда је ипак само љубомора у питању.Некад се могло процитати да је Бијељина нај прљавија у време годисњих одмора или посета насих људи који тренутно раде у иностранству.Питам се,је ли то истина, имао сам прилике гостовати у Бијељини у свако време,мој утисак је другацији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зељкоо

24.07.2015 07:39

Казне да али и да се офарбају паркинг.Песацки прелаз .Поправе рупе по граду.Набаве адекватни сатови за наплату.Ко код парка да трази Алексу киоск ако нема телефона или оног сто наплацује.Ако је европски онда набавите опрему па наплацујте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зељко

24.07.2015 07:58

Лесинари набавите сат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зељко

24.07.2015 07:59

Браво наплацујте.

ОДГОВОРИТЕ