Бију по наруџби, "услуга" 200 евра

Полиција је идентификовала организовану екипу младића, која је, углавном по престоници, за новац премлаћивала људе.

Србија 28.05.2015 | 22:25
Бију по наруџби, "услуга" 200 евра

У току је потрага за њиховим шефом, који табаџијама исплаћује од 200 до 300 евра по жртви! На њиховој мети до сада су се нашли декан Факултета политичких наука (ФПН) Илија Вујачић, али и две блиске сараднице контроверзних бизнисмена.

Претпоставља се, да у овом тренутку, ова банда има шест чланова, а идентификована су њих четворица. Реч је о Б. М. (20), његовом брату В. М. (21), Н. Р. (22) и У. М. (21). Оно што је интересантно је да у полицији, а касније и код тужиоца и судије не признају ништа.

- Одбијају да кажу зашто су, рецимо, претили двема женама и тукли их - наводи извор "Новости" близак истрази. - Не зна се мотив, нити ко их је ангажовао да то ураде. Ћуте као заливени. Све негирају, иако су докази против њих јаки.

Полиција, све доскора, није ни знала да је реч о добро уиграној екипи батинаша. Онда је прича са улице доспела и до оперативаца, па су кренули да истражују. У први мах никако нису могли да их повежу са жртвама, односно било је нејасно зашто су нападали баш те људе.

Први расветљени напад је онај из септембра прошле године када су на улазу у зграду насрнули и сарадницу једног бизнисмена и претукли је. Следећег месеца, у октобру, на њиховој мети се опет нашла једна жена. Она је у Србији практично била десна рука човека, који има разгранате послове у региону.

- Обе жене су задобиле повреде и осим што је реч о пословним сарадницама одређених људи, ништа их друго није повезивало - наводи наш саговорник. - Истраживлаи смо да ли је реч о љубавним мотивима, да ли су се некоме замериле, али ништа није дало резултата. Било је и индиција да су напади на њих у ствари поруке њиховим шефовима.

Следећег месеца, новембра прошле године, нападнут је професор Вујачић, декан ФПН, у близини зграде у којој је живео. Двојица нападача су насрнула на њега палицама и нанела му лакше телесне повреде. Побегли су аутомобилом у ком их је чекао трећи саучесник.

Одмах је било сумњиво да је реч о истој банди, јер су се и претходна два премлаћивања десила у улазима зграда у којим жртве станују. После неколико дана вождовачка полиција успела је да идентификује нападаче на професора ФПН. Ухапшена су двојица од тројице.

- Приведени су В. М. и У. М., обојица двадесетогодишњаци, јер се сумњало да су они пребили професора - каже саговорник.

- Осумњичени су за насилничко понашање. Професор је два месеца пре тога добијао претње да поднесе оставку. Ухапшена двојица, међутим, одбила су да кажу ко их је ангажовао да нападну декана ФПН.
Полиција је наставила да трага за мотивом, али и трећим нападачем. Оперативним радом дошло се до другара ухапшених момака. Тада је, међутим, на видело испливала чињеница да су они умешани и у нападе на две жене. Почетком априла ухапшена су двојица осумњичених.

Б. М. и Н. Р. су приведени због угрожавања сигурности и наношења телесних повреда двема женама. Обе су физички нападнуте у зградама у којима живе у центру Београда. Нападачи су користили такозвани боксер.

СЛУЧАЈ ШУВАКОВ

Почетком овог месеца на мети непознатих нападача нашао се и помоћник министра просвете Србије Милован Шуваков. Нападнут је металним штанглама испред своје куће у београдском насељу Степа Степановић. Шувакова су на паркингу испред зграде напала двојица мушкараца са капуљачама навученим на лица. Ударили су га металним штанглама по телу и глави, после чега су побегли. Са њима је био и трећи саучесник, који их је чекао у колима. Нико од комшија ништа није видео нити чуо. Овај напад се још расветљава.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

_

28.05.2015 20:41

Севап са собом носити пиштољ. Па их упуцати гдје треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

31.05.2015 03:59

Не треба хвала ја то сам ријешавам а са друге не наплаћивам фукаре треба научити како да се понашају у свијету

ОДГОВОРИТЕ