Због Фејсбука дјеца бјеже од куће

Српски тинејџери имају нову бизарну забаву: бјеже од куће на 72 сата и такмиче се ко ће дуже и успјешније да се крије од родитеља!

Србија 28.05.2015 | 09:00
Због Фејсбука дјеца бјеже од куће

Док их очеви и мајке траже они преко друштвених мрежа тајним шифрама шаљу поруке својим друговима гдје се налазе и шта раде!

Ова игра се зове "Гејм оф 72" (Гаме Офф 72), а стручњаци тврде да међу српским тинејџерима влада све већа помама за овом забавом. Уједно упозоравају родитеље да буду на опрезу.

Биљана Кикић из Центра за заштиту дјеце у Београду тврди да је питање тренутка када ће се појавити нова жртва ове забаве.

"Страница 'Гејм ог 72', која се појавила на Фацебооку, нова је ноћна мора за све родитеље. Замислите стање тих људи који 72 сата не знају где им је дете, а онда се испостави да је све то била забава. Својим очима сам се уверила да се деца ту не заустављају већ иду на 'други ниво', који подразумева бекство на више дана од куће", каже она за Информер.

Додаје да се дјеца хвале бјекством, шаљу селфије и локацију гдје се налазе, а коју могу да виде само администратори групе.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар