Безбрижан живот сина најбогатијег Кинеза на свијету

Најбогатији човек у Кини, Ванг Ђијанлин, чије се богатство процењује на 35 милијарди евра, познат је по расипништву, а његов син се здушно труди да не заостане за њим.

Занимљивости 28.05.2015 | 06:51
Безбрижан живот сина најбогатијег Кинеза на свијету

За почетак, Ванг Сиконг, једини син кинеског тајкуна, толико воли свог пса да му је купио чак два “Еплова” сата од преко хиљаду евра, а његове фотографије, са сатовима на предњим ногама, постовао на кинеској друштвеној мрежи Веибо.

Сатови нису једини скупоцени поклон који је његов хаски Ванг Кеке добио овог месеца. Почетком месеца Ванг му је поклонио ружичасту “Фенди” ташницу, са којом се такође сликао.

Размажени хаски Ванг Кеке има властити профил и готово 700.000 пратилаца.

У земљи у којој се јаз између богатих и сиромашних све више повећава, фотографије су изазвале бурне реакције. У Кини “Еплов” сат кошта између 1.000 и 1.800 евра, што је више од просечне службеничке плате у великим градовима.

Многи кинески медији описали су Сиконга као “богатог и незрелог”.

Сиконг једино дете Ванга Ђијанлина, највећег тајкуна у Кини, који има два приватна авиона, свој фудбалски клуб и компанију за производњу лускузних јанти, он се нимало не устеже да прикаже своје богатство.

У јануару је изнајмио цео хотелски комплекс у Санији, киенској Флориди, да би прославио 27. рођендан, а “Т-ара”, његов омиљени женски бенд из Кореје, одржао је приватни концерт за њега и његове госте.

Осим тога, финансирао је своју омиљену женску групу у Јапану АКБ48 са скоро 2,5 милиона евра.

Ванг Сиконг је рођен 1988. у Далијану, граду од шест милиона становника, на источној обали Кине, где му се отац деведесетих година обогатио трговином некретнина. Основну школу је завршио у Сингапуру, а затим је студирао филозофију на Колеџу у Винчестеру и Универзитетском колеџу у Лондону.


Убрзо након што се вратио у Кину, добио је акције очевог ланца биоскопа “Ванда” у вредности од 14.000 милиона евра и стекао имиџ богатог и расипнички настројеног клинца.

Отац му је поклонио 70 милиона евра да оснује властиту компанију “Пузи капитал”, специјализовану за компјутерске игрице, које обожава.

На свом профилу на Веибу Сиконг себе назива “мужем свих грађана”, “удовцем” (иако никада није био ожењен) и каже да је бисексуалац.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар