Због игрице на Фејсу нестају дјеца!

Игра “храбрости“ “Гаме оф 72“, у којој је циљ да играч, најчешће тинејџер, на три дана нестане и о томе не обавести најближе чланове породице, почела је да осваја регион, а унела је панику и међу родитељима широм Србије!

Србија 25.05.2015 | 19:19
Због игрице на Фејсу нестају дјеца!

Деца буквално “нестану“ на три дана из чисте забаве, а родитељи нестанак пријављују полицији стрепећи од најгорег. Најстрашније је што ова “игра“ узима маха у тренутку када се предлагачи Тијаниног закона залажу за измене Закона о полицији, по коме би се за несталом малолетном особом трагало одмах, а не по истеку 48 сати.

Размењују искуства

Након првих случајева забележених у Великој Британији, Француској и САД, последњи нестанак девојчице Бојане М. (15) од пре неколико дана управо се доводи у везу са Фејсбук изазовом “Гаме оф 72“.

“Та девојчица, која је нестала 13. маја, а пронађена је без последица 72 сата касније, рекла је да њено бежање из куће има везе са Фејсбук игрицом. Код мене у школи увелико се прича о томе, а ја сам успела да „нестанем“ само на један дан. Мама од другарице код које сам била ме је одрукала родитељима. Због правила игре, нико јавно неће да каже где ће се сакрити“, објашњава Маја Р. (14), са којом смо ступили у контакт преко једног форума на коме млади размењују искуства у вези са игрицом.

Пут у проституцију

Биљана Кикић Грујић из центра за девијацију младих “Таргет“ у Новом Саду каже за Курир да разлози за улазак у ову игру могу бити жеља младих за доказивањем и осећајем припадности, као и потврда популарности:

“Пре него што се ухвате овог изазова, деца би морала да размисле о могућим последицама. Младима свашта пада на памет, а могу постати жртве киднаповања, проституције“.

Извор: Србија данас

Коментари / 0

Оставите коментар