РГ: Херој првог дана је био - Маркос Багдатис!

Првог дана такмичења на Ролан Гаросу није било изненађења, али се једно име ипак издваја од осталих.

Тенис 25.05.2015 | 18:20
РГ: Херој првог дана је био - Маркос Багдатис!

Реч је о харизматичном Кипранину Маркосу Багдатису, који је у три сета елиминисао 25. носиоца из Хрватске Ива Карловића – 7:6(6), 6:4, 6:4.

Дуел два ветерана трајао је два часа и двадесетдва минута, а Маркос је чине се преломио дуел у тај-брејку првог сета, када је искористио тек четврту шансу вредну вођства.

Претходно је шансу за брејк против високог ривала страховитог сервиса имао већ у другом гему, али је Иво успео да се спасе, да би се пред тај-брејк и сâм суочио са ситуацијом да изгуби сервис – али је остао сталожен.

Кипранин је други део игре отворио у истом ритму, пошто је убрзо стигао до тешког брејка и вођства од 3:1. Међутим, дозволио је 36-годишњем ривалу да се врати у меч. Ипак, Карловић му је ускоро узвратио истом мером. У најважнијем тренутку, када је сервирао за вођство од 5:4, направио је две грешке из сервиса, а Багдатис тек пету шансу претворио у ново вођство.

Није имао проблема да на свој сервис стигне до два сета вишка, да би трећи сет отворио на најбољи могући начин против индиспонираног ривала – новим одузетим сервисом. Предност је успешно сачувао до самог краја и потпуно заслужено прошао даље.

Педесетдевети тенисер света из Лимасола наредни ривал биће Дамир Џумхур из Босне и Херцеговине, коме је Михаел Јужни предао меч првог кола. Он ће на свом десетом наступу на париском Грен Слему покушати да надмаши свој најбољи резултат из 2007 године, када га је у шеснестини финала елиминисао Игор Андрејев.

Коментари / 0

Оставите коментар