Објављени мејлови Хилари Клинтон

Стејт департмент је објавио данас на свом веб сајту мејлове Хилари Клинтон који су у вези са нападом на амерички конзулат у либијском граду Бенгазију 2012, у коме су погинула четири Американца.

Свијет 22.05.2015 | 19:45
Објављени мејлови Хилари Клинтон

Стејт департмент разматра још мејлова Клинтонове за касније објављивање, пренео је Ројтерс.

Сајт се споро учитава, према бројним постовима новинара на друштвеној мрежи Твитер.

Из Стејт департмента је раније данас саопштено да ће у току дана објавити 296 мејлова Клинтонове за које републиканци верују да могу да баце светло на начин на који је америчка администрација реаговала на напад у Бенгазију, у коме су погинула четири Американца.

"Мејлови које објављујемо данас не мењају суштинске чињенице нити наше разумевање догађаја пре, током или после напада", саопштила је портпарол Стејт департмента Мери Харф.

У нападу на амерички конзулат у Бенгазију 2012. године, за који се сматра одговорним екстремистичка група Ансар ал-Шарија, погинуо је амбасадор САД у Либији Џеј Кристофер Стивенс и још тројица америчких званичника.

Комисија коју је формирао Конгрес у коме републиканци имају већину, истражује овај напад, наводећи да је америчка администрација, у којој је Клинтонова тада била државни секретар, прикрила праве околности тог догађаја.

Клинтонова, која је водећи демократски кандидат за председничку трку 2016. године, суочена је са критикама да је искључиво приватни мејл користила за службену преписку у периоду од 2009. до 2013. године, када је била на функцији државног секретара САД.

Она је у децембру предала око 30.000 мејлова у штампаној форми Стејт департменту, чији је тим радио на њиховој дигитализацији и провери од марта, како би евентуално поверљиве или осетљиве информације биле затамњене, навео је АФП.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар