Новинар кажњен, а мисици почело суђење

Суд у Анкари новчано је казнио угледног турског новинара Мехмета Јилмаза због увреде председника Реџепа Тајипа Ердогана, док је истога дана почело суђење топ моделу и бившој мисици Турске због сатиричне песме посвећене шефу државе.

Свијет 22.05.2015 | 07:51
Новинар кажњен, а мисици почело суђење

Суд сматра да је колумна, објављене прошле године у дневнику "Хуријет" била "напад на лична права Ердогана" и одредио директорки дневника и новинару Јилмазу новчану казну у износу од 20.000 турских лира (7.760 долара) на име одштете Ердогану, чији су адвокати тражили пет пута већу суму у парничном поступку, јавла је турска државна новинска агенција Анадолија.

Како је пренео Франс прес, током изрицања новчане казне није наведена "природа колумне" Јилмаза од 25. августа 2014. у којој се појављују тешке оптужбе за корупцију против Ердогана, две недеље после његове победе на председничким изборима.

У четвртак је почело суђење топ моделу и бившој мисици Турске Мерве Бујуксарач на основу оптужби за вређање Ердогана, објавио је на свом сајту лист "Радикал", преноси АФП.

Ердоганов правни тим оптужио је Бујуксарач (26) за сатиричну песму који је она поставила на својој страници Инстаграма. Бујуксарач није била у судници и њу је пред судом заступао њен адвокат који је рекао да ће приложити извештај лекара да јој није добро.

Уколико буде проглашена кривом могла би да се суочи са до две године затвора пренела је француска агенција.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Па да

22.05.2015 07:53

Нека сад докажу на суду за оно за сто су га оптужили! Они мислили да је јос увијек на власти бивша војна Хунта!

ОДГОВОРИТЕ