Дрварчани у страху од вехабија!

Група од десетак вехабија, обучених у маскирне униформе и наоружаних до зуба виђена је прошле седмице како тумара шумама у непосредној близини Дрвара!

Босна и Херцеговина 19.05.2015 | 14:56
Дрварчани у страху од вехабија!

Преплашени мештани, који су претходних дана контактирали с нашим листом, истичу да нема никакве сумње да су наоружани људи које су недавно видели на планини Оштрељ у рејону Пасјака, села које се налази петнаестак километара од Дрвара, припадници вехабијског покрета те да их је, како тврде, било лако препознати по томе што су сви имали дуге браде без бркова.

Саговорници Пресса наводе и да су појединци из ове групе носили панталоне са скраћеним ногавицама, што, према њиховим речима, представља чврст доказ да су примећени "незвани гости" припадници овог радикалног исламистичког покрета.

Војна вежба на Влашићу

Случај из Дрвара, чији мештани тврде да су видели наоружане вехабије како крстаре по околним шумама, није и једини пример где су припадници ове радикалне верске групе "ухваћени" како практикују војне послове. Подсећамо, средином 2010. године на исламистичком порталу "Балкански емират" појавио се снимак наоружаних вехабија који су обављали класичну војну вежбу на планини Влашић.

У бајрамској честитки "браћи муџахединима са Кавказа" приказана је групу до зуба наоружаних вехабија који демонстрирају своје "умеће" у пуцању.

- Многи Дрварчани који су прошле седмице ишли да секу дрва у околини Пасјака пријавили су по повратку у град да су у околини овог села видели вод маскираних и наоружаних људи који по свом физичком изгледу личе на вехабије. Када су схватили да су уочени припадници ове групе одмах су се повукли дубље у шуму. Иначе, ради се о прилично неприступачном терену са густим црногоричним растињем тако да примећеним вехабијама није био проблем да се брзо склоне из видокруга - истичу наши саговорници.

Виђени и на Клековачи

Додајући да у Дрвару круже приче да су се вехабије по шумама Оштреља највероватније сакриле због недавних полицијских акција у РС и ФБиХ и хапшења радикалних исламиста након терористичког напада у Зворнику, саговорници Пресса тврде да постоје информације према којима су групе вехабија последњих дана виђене и на планини Клековачи, која се налази између Дрвара и Бихаћа.

- Недуго након што су људи почели да пријављују да су код Пасјака видели вехабије слична сведочења почела су стизати и од Срба који живе испод Клековаче! Иако последњих дана нису пријављени нови "блиски сусрети" мештана дрварских села са маскираним исламистима, у граду се и даље осећа прилична напетост због наводног присуства наоружаних екстремиста у оближњим шумама - тврде саговорници нашег листа.

Проверити наводе

Начелник Дрвара Стевица Лукач за Пресс је потврдио да међу мештанима овог градића последњих дана круже приче о томе како је на Оштрељу, наводно, примећена група непознатих људи који личе на припаднике вехабијског покрета.

- Не знам колико у свему томе има истине и да ли се ради о обичним чаршијским причама, као што је пре неколико година била она о фамозном дрварском "дрекавцу". Истинитост ових навода требало би да провери полиција, а не да се без чврстих доказа шири непотребна паника међу становништвом - поручује Лукач.

Из полиције Ливањског кантона јуче смо добили уверавања да ће проверити наводе мештана Дрвара према којима групе наоружаних вехабија патролирају по шумским забитима у околини овог града.

- Полиција није добила званичну пријаву о том случају нити је с нама, тим поводом, до сада неко контактирао. Проверићемо о чему се ради - рекао је Ивица Врдољак, портпарол МУП-а Ливањског кантона.

Извор: Пресс

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

жута штампа

19.05.2015 13:11

Имали су црвене панталоне,не ,него жуте,уствари имали су зелене,добро се сјецам..толико су биле скрацене да су изгледале као бермуде...Пресс у служби застрашивања и заглупљивања народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мозда

19.05.2015 13:12

су и цетници..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војин

19.05.2015 13:14

Мозда су то били цетници?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мисирац

19.05.2015 13:18

.....и ста ради сипа полиција једна друга НИСТАААА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лапсус Лингуае (извор:пресс.ба)

19.05.2015 14:36

1)"Преплашени мештани, који су претходних дана контактирали с нашим листом, истичу да..."...Треба да стоји, "Преплашени мјештани који су претходних дана контактирали наш лист, истичу да...2)"Полиција није добила званичну пријаву о том случају нити је с нама, тим поводом, до сада неко контактирао. Проверићемо о чему се ради - рекао је Ивица Врдољак, портпарол МУП-а Ливањског кантона."...Иста грешка и уз то, Ивица Врдољак, потпарол МУПа ливањског кантона, сигурно не користи екавски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

изгледа

19.05.2015 15:17

Поцо опет десант на Дрвар. Овај пут су се користили пресс-ом и јос це РТРС да се придода и има да буде бар 10-ак хиљада наорузаних вехабија све са тенковима и бацацима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

19.05.2015 15:21

дајте, људи се само мало каубоја играју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

19.05.2015 15:22

Пресс ,Мисковицев лист,а посто је "пајтос" насег "водје" овдје је све јасно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Госп'он Дудаковиц

19.05.2015 21:51

Он има мотел на тој локацији па су му досли у госте. Зиммер фрај. 1014 м је надморска висина за младјарију која зиви Глобално. Није свако ходао преко Остреља.

ОДГОВОРИТЕ