Џихадисти стигли у Италију?

Свега дан након што су власти Либије упозориле на могућност доласка бораца Исламске државе у Европу, појавиле су се фотографије које наводе да је ИД већ у ЕУ.

Свијет 18.05.2015 | 14:59
Џихадисти стигли у Италију?

Агенција СИТЕ, која се бави праћењем активности терористичке организације радикалних исламиста, објавила је фотографије снимљене у престоници Италије, Риму, које наводно документују да Исламска држава прети да организује терористичке акције у највећим градовима Европе.

На фотографијама се налазе папири са нацртаним логом Исламске државе, као и порукама којима се сугерише да џихадисти “одбројавају до нултог сата“.

Претходно су се фотографије појавиле на друштвеним мрежама, а снимљене су испред колосеума у Риму и у Милану испред Експо изложбе.

“Исламска држава у Риму“

“Ми смо на вашим улицама“

“Стигли смо у ваш град“

То су само неке од порука које су наводни џихадисти објавили, али за сада нема званичних потврда италијанских власти или међународне заједнице да су радикални исламисти заиста стигли до Апенинског полуострва.

Саветник у либијској влади Абдул Басит Харун је упозорио да џихадисти стижу у Европу бродовима којима се преко Медитерана превозе мигранти.

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЦИА

18.05.2015 15:41

Чуј сад па то исламска држава стига у Рим и шта ће сад то све треба побити то су поган од људи нису они видјели Ислама очима јер да јесу неби убијали и Муслимане и кога год дохвате тјерај стоку преко мора пјешке одакле су и дошли

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

18.05.2015 17:22

Нека их и у Италији код нас су од 94

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајисник

19.05.2015 00:23

Забари су храбри, изборице се они са њима, хах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

19.05.2015 04:43

Код Бошњи ће вам бити крај бујрум !

ОДГОВОРИТЕ