Протестна шетња поплављених у Краљеву

Мештани насеља Грдица из Краљева, организовали су протестну шетњу краљевачким улицама, јер су незадовољни зато што власт још увек ништа није учинила, како би се обале Мораве заштитиле од поплаве.

Србија 16.05.2015 | 15:15
Протестна шетња поплављених у Краљеву

Окупљени, њих око 300, носили су транспаренте на којима је писали „Бедем или оставке“, „Посланици зарадите своје плате“, „Доста смо чекали“. На скупу је поручено да ускоро може уследити радикализација протеста, а то може да значи да хлеб из две највеће пекаре, које су у насељу Грдица, неће стићи до Краљевчана.


- Ово је један вид грађанске непослушности. Људи су дошли да искажу протест, јер у претходним месецима апсолутно ништа није урађено на плану трајне заштите њихових кућа од поплаве - рекао је Раде Ерац, одборник и председник МЗ Грдица.

Љубиша Милосављевић из Грдице је свој стан који има у граду, морао да понуди на продају како би родитељима санирао кућу која је била потпуно поплављена.

- Лично не очекујем никакву помоћ од државе. Нама је вода дошла до половине прозора. Све је уништено, и само смо зидове од цигала оставили. Све остало се поново гради, а пре поплаве смо већ били уложили у дотеривање куће – објашњава нам Милосављевић, напимињући да би их још једно изливање Мораве, докрајчило у сваком погледу.

На територији Краљева у просслогодиссњим поплавама, страдало око 500 куцха, од ццега само у Грдици око 270, и да је преко 3.000 ораница било поплављено.

Због протестне шетње саобраћај у Краљеву је једно време био отежан.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

додано

16.05.2015 14:04

Ма ста прицас,ваљда хоце и они славље као у Самцу али нема Краљево Додика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема помоћи

16.05.2015 16:24

У Краљеву је на власти увијек била опција супротна од власти у Београду, тако је још од времена Милошевића и првих избора 1990.год. ЗатоКраљево и не може напријед, а поготово са овим тренутним ликовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

иван

18.05.2015 20:16

Није било 300 било је 600 Људи за васу информацију био сам тамо

ОДГОВОРИТЕ