Црногорац за терористе шпијунирао по Србији

Македонска полиција ухапсила је црногорског држављанина о којем постоје спекулације да је помагао албанским терористима и да их је информисао о потенцијалним метама на територији Србије, пишу "Вечерње новости".

Регион 16.05.2015 | 21:50
Црногорац за терористе шпијунирао по Србији

Позивајући се на добро обавијештене изворе из безбједносних служби, "Новости" наводе да је осумњичени Подгоричанин бивши црногорски безбједњак и да је ухапшен прије три дана, а улога му је била да обавјештава албанске екстремисте о српским положајима. 

Био је припадник Агенције за националну безбједност Црне Горе, а завршио је више специјалистичких курсева из те области и котирао се као успјешан црногорски каратиста. 

С обзиром на то да има српско презиме, тешко је могао да "упадне у око" македонским безбједњацима, док се активно распитивао на терену и прикупљао податке о положајима јединица на територији Србије. 

Према писању листа, непосредно послије хапшења предат је Американцима, који су га одвели у своју амбасаду у Скопљу, што показује да цијели случај има сољнополитичку и контраобавјештајну димензију. 

Српски обавјештајци сумњају да су шпијунске активности могле да буду у вези са евентуалним терористичким акцијама ветерана терористичке ОВК који, послије Куманова, планирају да у наредним данима пређу са Косова у Прешево. 

"Новости" наводе да осумњичени Подгоричанин десетак година са братом држи највећу агенцију за техничку и физичку заштиту у Црној Гори, која има сједиште у Подгорици. 

Лист пише да је овај Подгоричанин водио око 80 добровољаца да ратују на страни Украјине против Руса.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Београђанин

16.05.2015 08:35

Ко ће други сарађиват са шиптарима него црногорац. Јад и биједа од људи. Боље речено шљам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре београдјанин

16.05.2015 08:52

Па цовјек је свјестан да це и Ц.Гора врло брзо постати дио велике Албаније па казе да се на вријеме увуце с***има у д..е.они то добро плацају

ОДГОВОРИТЕ
Name

субара

16.05.2015 09:45

Ето цојства јунаства и образа! Висио би ти мени на Теразијама дјубре издајницко

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

16.05.2015 15:04

Никад није био проблем вањски непријатељ,већ унутарњи.Доказано кроз векове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урааа

16.05.2015 21:30

Предат је американцима??? Па какве везе имају нељуди са другог континента И ко су они да се њима подносе рацуни ??? ОНИ СУ ЗЛО које је И нама скувало цорбу коју јос једемо назалост, свакога дана ! Надам се њиховој пропасти сто прије из дна дусе. Ста висе, волио бих да та

ОДГОВОРИТЕ
Name

др Дабиц

16.05.2015 23:08

стета сти се нисмо срели у Донбасу,ископо би сам себи гроб Издајник Павославне Вјере

ОДГОВОРИТЕ