Читајте "праве" књиге, а не електронске!

Читање на екрану нас успорава, и то чак 20 до 30 посто, потврђују истраживања. Осим тога, листање страница помаже да боље разумете и упамтите садржај, али и да се дубље повежете са јунацима.

Занимљивости 13.05.2015 | 09:44
Читајте "праве" књиге, а не електронске!

Живимо у доба нових технологија, али понекад, као у случају књига, боље је држати се старих. Ако вам није довољан сам осећај да у руци држите "њено величанство" књигу, мноштво је научно потврђених разлога зашто је боље читати "живи" примерак него електронски.

Читање на екрану нас успорава, и то чак 20 до 30 посто, потврђују истраживања. Осим тога, листање страница помаже да боље разумете и упамтите садржај, али и да се дубље повежете са јунацима. Ако у овом ритуалу уживате пре спавања, лакше ћете утонути у сан уз "праву" књигу него електронску.

Доказано је да гледање у екран пред спавање пролонгира сан, чак утиче и на његов квалитет, па се ујутру будимо уморни. Осим тога, можете да је читате на плажи и на директном сунцу, док електронском уређају то смета, а и очима јер се зраци одбијају. И, права књига никад вас неће изневерити - батерија се сигурно неће истрошити на најзанимљивијем делу.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар