Луковић: Рат је на улицама Куманова

Град је у диму, на улицама је рат, а сукоб ће се тек распламсати јер смо добили информације да Албанци са Косова крећу ка Куманову - каже кошаркаш Урош Луковић за “Блиц”.

Србија 10.05.2015 | 19:25
Луковић: Рат је на улицама Куманова

Урош, син нашег бившег кошаркаша Љубисава Луковића, који ове сезоне заједно са Браниславом Ђекићем, Вукашином Мандићем, Владимиром Филиповићем и Сашом Аврамовић наступа за Куманово, вратио се у Србију где ће сачекати да се ситуација смири.

- Хаос је једина реч која описује тренутно стање у Куманову. На улицама су целог дана били тенкови, полиција, терористи... Ратно стање! Целе ноћи и целог јутра одјекивале су снажне експлозије, а затим и рафална паљба. Мени су пренели да је око 70 терориста блокирало улаз у град, део код пијаце, а да се и Албанци са Косова спремају да крену ка Куманову - није свеједно нашем кошаркашу...

Грађанима Куманова, града 30 километара удаљеног од Скопља, привремено је забрањено да напуштају домове.

- Јуче је од 16 часова на снази био полицијски час, нико није смео на улицу. Град су надлетали хеликоптери, пут од Скопља до Куманова је затворен за саобраћај, а у том насељу који држе Албанци је прекинута испорука електричне енергије. Различите су информације о погинулима - каже Луковић.

Наш кошаркаш на директној је вези са градоначелником Куманова Зораном Дамјановским.

- Он ме уверава да ће данас све смирити и да се можемо вратити обавезама, тако да би Ђекић, Мандић и ја требало да се вратимо доле. Али нисам баш сигуран, јер није све ово јуче почело. Ратно стање је већ недељу дана, од момента када су Албанци напали Черкези и села око Куманова, само што о томе није смело да се прича. Овде су ћутали о томе, па више се писало у Србији о томе него у Македонији. Ми спортисти желимо да се што пре успостави мир и да се вратимо кошарци - закључио је Луковић.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тамо Далеко Бреее

10.05.2015 17:33

Ало бре сад њега да ухапсе као ону сминкерку јер сири напетост и тензију, а мозда и непроверене лазне информације. Он је спортиста и треба тиме да се бави. Зато нам је тако кад се свако меса где му бре није место....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Без панике

10.05.2015 18:18

Треба остати миран,нека политицари и полицоја одраде свој посао.То вец пар дана траје народ је у страху у неизвјесности.Полициа гине цивили пуца се,за народ то је ратно стање Извјеставају као не зна се кога полиција хапси. Код народа све веци страх.