Први хотел са 5* за џихадисте ИД

Први хотел са пет звездица за џихадисте Исламске државе отворен је у Мосулу, а од других хотела се разликује по томе што нема бар.

Свијет 06.05.2015 | 20:30
Први хотел са 5* за џихадисте ИД

С обзиром да бојно поље није много комфорно, екстремисти су одлучили да на освојеном подручју отворе и један овакав објекат.

Нинава Интернешнал хотел је био један од најлуксузнијих хотела у Ираку, али ће сада у његове 262 собе боравити екстремисти терористичке групе и они који подржавају ИД.

Посматран из далека, овај хотел изгледа као и сви други, али када се приђе ближе приметне су многобројне заставе ИД које "красе" простор око хотела.

Хотел џихадиста има базен, тениске терене и теретану за оне који желе да остану у форми током боравка.

Хотел се промовише на Твитеру, а на отварању 1. маја, како се наводи, муслимани су могли да бораве бесплатно.

Отварању су присуствовали ненаоружани мушкарци и жене одевене у складу са строгим правилима Исламске државе. Кока-кола је заменила шампањац, а вода вино, јер је алкохол строго забрањен у хотелу.

Надер Хашеми, професор Универзитета у Денверу сматра да је ово знак да џихадисти планирају да остану у Мосулу.

“Мислим да је овим послата упозоравајућа порука свету која гласи: Исламска држава није пролазни феномен. Уколико желите да је посетите, дођите у наш хотел, поведите и породицу и лепо се проведите”, наводи он за Раша тудеј и додаје да је све то само један део пропаганде.

Отварање хотела је последњи у низу потеза којим ИД покушава да представи да се живот нормално одвија у подручјима која држе под контролом у Ираку и Сирији. Џихадисти су у априлу објавили да је у оптицају нови извод из матичне књиге рођених за сву новорођену децу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар