Могуће још оштрије санкције за Русију

Савјет за спољне послове Европског парламента одобрио је резолуцију о пооштравању санкција ЕУ против Русије, у случају да Москва не испуњава услове споразума из Минска.

Свијет 06.05.2015 | 08:59
Могуће још оштрије санкције за Русију

Прес-служба Европског парламента саопштила је да ће у јуну нацрт резолуције ући у скупштинску процедуру на гласање, преноси РИА "Новости".

"Уколико Русија настави да дестабилизује ситуацију на истоку Украјине и не одустане од незаконите анексије Крима, Европска унија ће бити принуђена да пооштри санкције и испоручи Украјини одбрамбено оружје и другу војну технику", наводи се у нацрту резолуције.

У резолуцији се истиче да је неопходно да ЕУ сарађује са САД и НАТО ради безбједности црноморског региона.

Као и све друге резолуције Европског парламента и ова је необавезујућа.

Лидери ЕУ ускоро ће размотрити продужење економских санкција против Русије, које истичу 31. јула, подсјећа "Раша тудеј".

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ДУЛЕ

06.05.2015 07:59

ПУСТЕ ЗЕЉЕ *НАЦИСТА * ДА БАЦЕ РУСИЈУ НА КОЛЕНА ИЛИ МАЛО ДА РАТУЈУ Е НИЈЕ ТО СРБИЈА МОЗЕ ВАМ СЕ ОЛУПАТИ О ГЛАВУ СВЕ САНКЦИЈЕ НЕЗАБОРАВИТЕ СВАКА МОТКА ИМА ДВА КРАЈА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

06.05.2015 11:34

Хајде хероји сто не бомбардујете ко сто сте народ гањали авионима по Србији?Ајде да видите како је кад мецка пред васом куцом заигра

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

06.05.2015 14:28

Па они су увели све што су могли. Што се наоуражавања тиче само ће убрзати нестанак Украјине. Крим хахах, они су баш блесави 100%. Зашто не објаве како је преполовљен амерчки разарач који је кренуо према Криму када га је Русија вратила...

ОДГОВОРИТЕ