Преминуо други пацијент са уграђеним вјештачким срцем

У Француској је преминуо и други пацијент коме је у августу прошле године уграђено вјештачко срце направљено у лабораторији француске компаније Карма, саопштено је данас из ове компаније.

Свијет 05.05.2015 | 07:26
Преминуо други пацијент са уграђеним вјештачким срцем

Други пацијент, коме је прије девет мјесеци уграђено вјештачко срце, преминуо је 2. маја, саопштено је из ове компаније за израду протеза.

Шездесетдеветогодишњи човјек оперисан је 5. августа у Нанту, али је 1. маја поново хоспитализован због лоше циркулације, прецизира компанија Карма у саопштењу.

"Хируршко-медицинска екипа констатовала је да има проблема у функционисању протезе, пацијент је стављен на интензивну његу", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је 2. маја одлучено да се пацијенту угради нова протеза, али је упркос реализованим напорима пацијент преминуо усљед постоперативних компликација.

Ово је други неуспјех за годину дана, док је прошлог мјесеца вјештачко срце уграђено трећем пацијенту, преноси Ројтерс.

Први пацијент, 76-годишњи човјек коме је уграђено вјештачко срце направљено у лабораторији компаније Карма преминуо је у марту, 75 дана након операције.

Компанија Карма саопштила је да је 28. априла у болници "Жорж Помпиду" у Паризу уграђено вјештачко срце трећем пацијенту.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

док куца бкуца

05.05.2015 06:23

Људи,не требају вам доктори.У мом крају,цим ти не требају зене,то ти је посљедња опомена од Бога.Мозес ти зивјети годину двије,али небих било цудо да умрес одмах.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрен

05.05.2015 08:05

колико ти Бог подари нема доктора да ти скрати или продужи

ОДГОВОРИТЕ