Од јула се "топи" роминг у региону

Споразум о снижавању цена роминга између Црне Горе, Србије, Македоније и БиХ је у крајњој фази имплементације, а почетак примене планиран је за крај јуна.

Регион 04.05.2015 | 07:13
Од јула се "топи" роминг у региону

Регулаторне агенције све четири државе, потписнице Споразума, донеле су одлуке о снижавању цена роминга у својим државама, које се по принципу реципроцитета примењују међусобно на земље потписнице, саопштили су представници Министарства за информационо друштво и телекомуникације.

Представници Министарства су навели да је доношење одлука уследило након договорних састанака регулаторних агенција, које су и иницирале потписивање Споразума о ромингу и задужене су за његову имплементацију и реализацију.

Они су прецизирали да би прво снижење цена роминга требало да ступи на снагу 30. јуна и да траје једну годину, односно до 30. јуна наредне године. Из Министарства је наведено да је одлукама предвиђено фазно снижавање цена роминга, као што је то случај у земљама ЕУ, закључно са јуном 2017. године.

Споразум о снижењу цена услуга роминга у јавним мобилним комуникационим мрежама потписали су крајем септембра прошле године представници надлежних министарстава Црне Горе, Србије, БиХ и Македоније у Будви.

Потписници Споразума су раније оценили да је то још један доказ добре сарадње на пољу информационо-комуникационих технологија земаља региона, од којих корист имају грађани.

Они су казали да ће оставити довољно простора свим учесницима на телекомуникационом тржишту да се прилагоде у складу са промењеним регулативама.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

А ко бива

04.05.2015 06:03

Хрватска није у региону. Ах ја она је у ЕУ .Срамота да и они нису потписници иако су у ЕУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

04.05.2015 06:30

Они су на нивоу.

ОДГОВОРИТЕ